Zašto je Brus Springstin odbio da Dejvid Bouvi snimi obradu njegove pesme…

0
288
Oglasi
Brus Springstin, Dejvid Bouvi/Photo; printscreen
Brus Springstin, Dejvid Bouvi/Photo; printscreen

Tokom njegove blistave karijere, nije bilo mnogo trenutaka u kojima je Dejvid Bouvi morao da se oseća kao luzer. Međutim, u jednom momentu slavni muzičar bio je primoran da napusti svoj rad na obradi pesme Brusa Springstina jer je The Boss, pošto je čuo njegovu verziju, odbio da mu da dozvolu da je snimi.

Incident se dogodio 1973. godine kada Springstin još nije punio stadione, što se ubrzo potom desilo.. The Boss je objavio samo jednu ploču u vreme sastanka sa Bouvijem, a njegov debi, “Greetings from Asbury Park, NY”, sigurno nije bio najbolje od njega. Činjenica da je Bouvi prepoznao njegov talenat, 23-godišnjem Springstinu značila je mnogo.

KAKAV JE TO LIK BIO… DEJVID BOUVI PRE SMRTI POSLAO LUISU HAMILTONU DVE GITARE BEZ IKAKVOG OBJAŠNJENJA

Bouvijev producent Toni Viskonti otkrio je 2016. godine da je Bouvi planirao da obradi Springstinovu pesmu “It’s Hard To Be A Saint In The City” tokom sesija za ono što će na kraju postati Starmenov album “Young Americans” iz 1975. godine, preneo je u Uncut. Bio bi to bogovski poklon za Brusa.

Međutim, cover je iznenada povučen pošto je snima pošten mladom Amerikancu

– Dejvid ga je odveo u drugu sobu i njih dvojica su dugo razgovarali, a kada je Springstin otišao Dejvid i ja više nikada nismo nastavili rad na ovoj pesmi – ispričao je Viskonti.

LEGENDARNI HIT BRUSA SPRINGSTINA USTVARI JE NAPISAN ZA – RAMONESE… A ONDA SE UMEŠALA KARMA…

Bouvijeva verzija pesme sa Springstinovog debi albuma ipak je na kraju ugledala svetlost dana 1989. godine na neverovatnom box-setu “Sound + Vision”. Šteta je što se to nije desilo “na vreme” jer Springstin nije želeo saradnju, ali Bouvijev kompliment i podrška ostavili su na The Bossa neizmeran uticaj.

– Hajde da svi stanemo i odamo poštu zbog odlaska našeg dobrog prijatelja Dejvida Bouvija – rekao je Springstin svojim fanovima na koncertu u Pitsburgu posle Bouvijeve smrti 2016. godine i nastavio:

– Nedovoljno ljudi to zna, ali on je snimio moju muziku na svoj način, na samom početku, 1973. Pozvao me je i posetio sam ga u Filiju dok je snimao “Young Americans”. Obradio je moju muziku i bio mi je velika podrška. A bilo je to u vreme dok sam još išao sivim autobusom do Filadelfije – dodao je The Boss, ali ni tada ni bilo kada nije otkrio najveću msiteriju . zbog čega je odbio da Bouvi objavi obradu njegove pesme.

A evo kako ta obrada zvuči:

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime