Home»Muzika»“Sreća je”… Plesno-muzički jam 18. juna na Zidiću

“Sreća je”… Plesno-muzički jam 18. juna na Zidiću

4
Shares
Pinterest Google+
Igor Vince, Sreća je/ Photo: Ivan Pantić
Igor Vince, Sreća je/ Photo: Ivan Pantić

Povodom upravo objavljene pesme “Sreća je” i Igor Vince vas poziva u petak, 18. juna 0d 19:00 časova na promociju novog singla i plesno-muzički jam session “Sreća je”, kao svojevrsni uvod u novu, devetu sezonu Koncerata na Zidiću.

Igor Vince i njegov sastav u muzičkom smislu će biti domaćini ovog jam sessiona, dok Nemanja Bošković, kao domaćin igrača, poziva svoje kolege, igrače različitih stilova: od hip-hopa, preko latino i afrobeata do savremenog plesa, da se u što većem broju pridruže ovom jedinstvenom događaju.

– Mnogo inspiracije i ljubavi sam utkao u stvaranje ove pesme i veoma sam uzbuđen kada vidim da to prepoznajete i osećate. Uživajte, đuskajte i podelite sa ljudima oko vas – kaže Igor Vins i poručuje publici: – Muzika nema svoju potpunu lepotu ukoliko je ne prati ples, a ni plesa ne bi bilo bez muzike. Zato pozivamo plesače da nam se pridruže u petak na Zidiću!

Photo: Promo
Photo: Promo

Jam session ovakvog koncepta možda nije tako često viđen, a u stvari predstavlja potpuno prirodan, organski spoj muzike i plesa.

Muzičari i igrači će ostvarivati međusobnu komunikaciju i interakciju putem improvizacije na sceni i ispred nje. Razmene koje se dešavaju ovim putem postaju unikatne kompozicije pokreta i zvuka, stvarajući minijaturne performanse u datom trenutku.

Ovaj događaj promoviše susrete svih ljudi koji žele da dele svoje znanje, ispolje sopstvene emocije i uživaju u pokretu. Biće kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera, a pokret i ples, odnosno zvuk i muzika biće upotrebljeni kao alati za kreiranje neverbalne komunikacije svih aktera događaja.

– Pronaći živu muziku u Beogradu je pravi zadatak. Pronaći ples koji će tu muziku pratiti je još veći izazov. Mi vam dovodimo i jedno i drugo. Organizovanjem ovog događaja želimo da pokažemo šta nastaje kada se muzika i ples susretnu u improvizovanoj interakciji na licu mesta. Želimo da svaki pojedinac oseti srž ova dva elementa na svojoj koži i podeli ga dalje sa drugima, gradeći jedinstvenu energiju trenutka. Zidić će prodrmati muzičko-plesne vibracije i nadamo se da će osmeh i radost okupljenih biti razlog za oslobađanje tela i uma – kaže Nemanja Bošković uoči nastupa ispred Doma omladine Beograda.

Previous post

Član 203 o autorskim pravima menja sve... The Jesus and Mary Chain tuže Warner Music Group, hoće svoje pesme nazad. I nisu jedini...

Next post

Zašto je Brus Springstin odbio da Dejvid Bouvi snimi obradu njegove pesme...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *