Home»Muzika»Homeland»Novosadski Short Reports predstavio video singl “Bad Side”

Novosadski Short Reports predstavio video singl “Bad Side”

5
Shares
Pinterest Google+
 Short Reports/ Photo: Promo
Short Reports/ Photo: Promo

Novosadski bend Short Reports objavio je “Bad Side”, drugi video singl sa albuma “Cats VS Dogs“.

Spot prikazuje unutrašnju borbu sa lošom stranom koju svi mi imamo u sebi.

– Pitanje koje bi se moglo postaviti onima koji su pogledali naš video i na koje bi baš voleli da čujemo odgovore (na bilo kojoj web platformi) je “Koja je tvoja loša strana?“ – poručili su članovi benda.

Za kameru je bio zadužen Nemanja, gitarista benda, za glumu Nikolette, bubnjarka, a montažu i kolor korekciju su uradili zajedno.

Posle nagrade koju je bend osvojio na Požarevačkoj Majskoj gitarijadi – prvog mesta po odluci članova žirija i publike, Short Reports je održao prvi online solistički koncert u Domu B612 u Novom Sadu, koji se kasnije pojavio u editovanom obliku na YouTube kanalu benda.

Tokom godine pored objavljivanja prvog albuma “Cats VS Dogs“, bend planira da snimi još nekoliko spotova, a već se nalazi u studiju Down There u Beogradu gde snima drugi album.

Photo: Promo
Photo: Promo

Bend Short Reports nastao je u oktobru 2019. u Novom Sadu i formiran je od strane Feher Nikolette (bubnjevi) i Velimirović Nemanje (gitara i glas).

Nikolette i Nemanja su se upoznali u aprilu iste godine i posle par meseci javila se ideja o formiranju rock dua, gde dva instrumenta kroz minimalistički pristup ritmu i ekspresivan pristup melodijama i tekstu, prave zvučnu sliku i emociju koju njih dvoje nose u sebi.

Tekstovi koji su na engleskom jeziku bave se učesto univerzalnim temama o kojima ljudi uglavnom ne vole da pričaju, koje nisu svakodnevne iako su njen deo.

U instrumentalnom smislu, Niki i Nemanja konstruišu komplementarne ritmove i melodije bez osvrta na muzičku teoriju i sa potrebom ka istraživanju mogućnosti bubnja, gitare i vokala gde su efekti i dodatna pomoćna tehnička sredstva u minimalnoj upotrebi. Pesme su u kratkoj formi bez nepotrebnih delova sa direktnim tekstovima.

Nikolette, Short Reports/ Photo: Promo
Nikolette, Short Reports/ Photo: Promo

Nikolette kao student grafike (Akademija umetnosti Novi Sad) je prvi put uzela bubnjarske palice u ruke kada je duo formiran i tda je počela svoje vizuelne ekspresije da prenosi na instrument.

Nemanja je posle dugogodišnjeg muzičkog iskustva uspeo da se kreativno vrati na “fabričko podešavanje” i da kroz drugačiji pristup sviranju i pevanju pronađe svoj stil u bendu Short Reports.

Kroz početnu filozofiju “manje je više” polako se definisao zvuk benda na svakodnevnim probama na kojima su nastale pesme sa prvog albuma.

“Cats VS Dogs” sniman je tokom leta 2020 i produciran u toku jeseni i zime iste godine i sa njega je izabran prvi singl, pesma “Connection” za koju je snimljen spot.

U novembru 2020. bend je održao prvi live nastup u novosadskom klubu Lazino Tele. Video snimke sa ovog koncerta možete da pogledate na YouTube kanalu benda.

U toku 2021. godine Short Reports su osvojili prvo mesto na Majskoj gitarijadi po odluci žirija i publike i odmah potom snimili svoj prvi live stream koncert u Dom-u B612 u Novom Sadu.

Previous post

Ovom čoveku se istinski divimo... Pogledajte kako hendikepirani brazilski gitarista svira "Sweet Child O 'Mine" - nožnim prstima

Next post

Od Kokera i Dženis, do The Clash i Hendriksa... Ovo su 10 covera koji (možda) zvuče bolje od originala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *