Home»Life Story»U ovo vreme neke godine dobiću titulu viteza… Kako je Dejvid “Del Boj” Džejson ispunio svoj san u koji niko nije verovao

U ovo vreme neke godine dobiću titulu viteza… Kako je Dejvid “Del Boj” Džejson ispunio svoj san u koji niko nije verovao

6
Shares
Pinterest Google+
Del Boj/Photo: printscreen
Del Boj/Photo: printscreen

Britanski glumac ser Dejvid Džejson osvojio je svet igrajući lik Del Boja Trotera u legendarnim “Mućkama”, ali pre nego što je postao glumac imao je drugo zanimanje.

Kao mlad čovek, šestdesetih godina prošlog veka, upisao je Enfield Technical College (koji je napustio), zatim završio zanat za električara i pokrenuo sopstvenu firmu BW Installations & Co u doba “zlatne ere za montere interfona”, navodi se u u njegovoj autobiografiji “Del of a Life: The Lessons I’ve Learned”.

Dakle, mlađani Dejvid “karijeru” je počeo kao električar, ali je imao jedan veliki san koji je tada delovao prilično nerealno i neostvarivo. Otkrio ga je svom prijatelju Bobu, kad su se jednom vozili pored Bakingemske palate.

– Znaš šta, Bobe? Jednog dana ću se dovesti tamo (u Bakingemsku palatu) kako bih pokupio svoju vitešku titulu – rekao je Dejvid Džejson, a prenosi sajt mylondon.news.

Ubrzo je Dejvid napustio posao električara i posvetio se glumi. Početkom osamdesetih dobio je ulogu u seriji “Mućke”, a lik Del Boja doneo mu je svetsku slavu. To mu je omogućilo da ostvari i svoj san – godine 2005. dobio je titulu viteza u Bakingemskoj palati.

Ser Dejvid Džejson je višestruko nagrađivan glumac. Dobio je pet BAFTA nagrada  (1988, 1991, 1997, 2003, 2004), četiri British Comedy nagrada i sedam nacionalnih televizijskih nagrada (NTA).

Izvor: Telegraf.rs

Previous post

Kris Martin ima ideju... Hoće da Coldplay bude prvi bend koji će svirati - na Mesecu

Next post

"Blind Spot“... Beogradski Blankfile predstavio novi video singl

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *