Home»Muzika»Projekat Rust Red Romance objavio novi album… Poslušajte “Songs Of Mr. Child”

Projekat Rust Red Romance objavio novi album… Poslušajte “Songs Of Mr. Child”

4
Shares
Pinterest Google+
Rust Red Romance/ Photo: Dante Tokada
Rust Red Romance/ Photo: Dante Tokada

Muzički projekat Rust Red Romance iza koga stoji Jim July, frontman benda Garage in July, objavio je novi (treći) album pod nazivom “Songs Of Mr. Child“ (Dirty Mojo Records).

Na albumu se nalazi devet novih pesama kroz koje možemo da pratimo životno putovanje glavnog lika – od bega iz zloglasnog japanskog zatvora do toga kako je naučio da priča sa pticama, kako je gitara postala kompas, kako je to na leđima super pavijana putovati kroz vreme pa sve do povratka kući, u geografskom, ali pre svega u duhovnom smislu. Vratiti se kući značilo bi vratiti se detetu u sebi.

Sledeći sličan narativ koji se provlačio kroz prethodni album “Buick Transgalactic 47“, i ovde zvuk svake pesme predstavlja određeni deo putovanja, stanje u duši glavnog jumaka.

Rust Red Romance/ Photo: Mate Palestrina Mazić
Rust Red Romance/ Photo: Mate Palestrina Mazić

Jim je svoj muzički izraz na novom albumu obogtio klarinetom, mandolinom, harmonikom, raštimovanim klavirom, saksofonom i akustičnim bubnjem.

Proširivanjem zvučne slike, Rust Red Romance donosi novi, bogatiji i organskiji zvuk, zadržavajući fokus na priči i prateći svojevrsni “filmski“ narativ.

Od muzičkih uticaja može da se oseti Jimova ljubav prema bluzu, Tomu Vejtsu, Marku Laneganu, Stoogesima, Velvet Undergroundu i Lu Ridu.

Uz Jima, kao izvođača, autora i producenta svih pesama, na albumu gostuju Branimir Norac (Klinika Denisa Kataneca), Milan Mijač (M.O.R.T., P.B.O., DED), Marko Bagarić (Garage in July), Zoran Čalić (Big Foot Mama, Zoran Čalić Band, ex-Majke), Goran Utković (Kriptidi), Hrepa i Rola iz Sunnysidersa kao i Jimov prijatelj iz studentskih dana, Darko Samardžić.

– Htio sam ispričati priču. Ovoga puta priča je to o čovjeku koji je prošao svoju odiseju i jedva sačuvao živu glavu. Kako se putovanje bližilo kraju, tako je sve jača bila želja da (p)ostane dijete i spoznaja da je voljeti biti ljubav i poput zvijezde jednako svijetliti svima. Još uvijek se ne mogu oteti dojmu da je odrastanje zamka, a da se ključ za tajnu sretnog života krije u spontanosti i neposrednosti koju pokazuju djeca. Puno sam naučio od njih – izjavio je Jim July.

Previous post

Ekskluzivno za Headliner - Roni Romero, Bobi Rondineli i Karl Sentens: Ono što IMP hoće da poruči ljudima je - sve će biti OK!

Next post

Festival Jazz In The Garden 3. i 4. jula u Botaničkoj bašti

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *