Home»Muzika»Festival Jazz In The Garden 3. i 4. jula u Botaničkoj bašti

Festival Jazz In The Garden 3. i 4. jula u Botaničkoj bašti

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Jazz in the Garden, prvi Open Air džez festival u Beogradu održaće se 3. i 4. jula na više bina u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

U jedinstvenom ambijentu zelene oaze u centru grada, u pravoj festivalskoj atmosferi pred publiku će izaći nekoliko generacija najboljih džez muzičara Srbije. nekoliko generacija, predvođeni Big Bend RTS orkestrom koji će nastupiti sa specijalnom gošćom pevačicom Aleksandrom Bijelić i svečano zatvoriti manifestaciju u nedelju 4. jula.

Tokom dva dana posetioci će imati prilike da slušaju koncerte Big Benda RTS sa specijalnom gošćom Aleksandrom Bijelić, Vasila Hadžimanova, grupe Fish in Oil, sastava Schime predvođenog saksofonistom Lukom Ignjatovićem i bubnjarem Predragom Peđom Milutinovićem, pijanistu Filipa Bulatovića, Sanju Marković, džez pevačicu Katarinu Kačunković, kvintet Belgrade Funk Combo saksofoniste Ljubiše Paunića, trio pijaniste Veljka Vujčića, mladog trubača Ivana Radivojevića, kao i beogradsku fjužn senzaciju Gorica & The Grooveheadz.

Osnovna ideja festivala Jazz in the Garden je da se ova vrsta muzike, koja ima dugu i bogatu tradiciju u Srbiji, približi širem krugu slušalaca u neobaveznoj, opuštenoj festivalskoj atmosferi koncerata na otvorenom, gde će svako moći da se opredeli šta želi da sluša i koliko, budući da će se koncerti odvijati paralelno na dve bine unutar Botaničke bašte.

Za dobru atmosferu postaraće se i plesači iz škole svinga, a biće tu i marširajući džez bend s repertoarom njuorleanskog diksilenda, ulični džez muzičari i sve ono što će Jazz in the Garden predstaviti kao jedinstveni festivalski događaj u Beogradu i Srbiji.

Koncerti oba dana festivala počinju u 17:00 časova i traju do 22:00 časa, a vrata Botaničke bašte za posetioce festivala biće otvorena od 16:00 časova.

Ulaznice po ceni od 950 dinara po danu mogu da se kupe preko Tickets.rs i Gigstix servisa.

Previous post

Projekat Rust Red Romance objavio novi album... Poslušajte "Songs Of Mr. Child"

Next post

Kris Martin ima ideju... Hoće da Coldplay bude prvi bend koji će svirati - na Mesecu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *