Home»Muzika»Homeland»Da se ne zaboravi… Užički Mehanizam objavio “Zemlju ratova” u znak sećanja na žrtve NATO bombardovanja

Da se ne zaboravi… Užički Mehanizam objavio “Zemlju ratova” u znak sećanja na žrtve NATO bombardovanja

5
Shares
Pinterest Google+
Mehanizam (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX
Mehanizam (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX

U znak sećanja na žrtve stradanja, na dan prestanka NATO bombardovanja Srbije (10. jun 1999) užički rok bend Mehanizam objavio je video singl “Zemlja ratova“.

– Sećanja na odrastanje u vreme bombardovanja bila su isuviše jaka da bi ostala zaboravljena. Zato su zauvek zabeležena ovom pesmom i spotom da ne izblede i ostanu iza nas kao trag jednog detinjstva u toku ratne 1999. godine. Bombe su prekinule igru jednog dečaka koga u spotu glumi Strahinja Ivanović. Imamo potrebu da se neizmerno zahvalimo kamermanima koji su kroz vizuru svojih objektiva zabeležili tih 78 dana rata, rizikujući svoje živote. Arhivski snimci koji su deo spota ukazuju na kolektivno stradanje koje smo preživeli – izjavio je Ignjat Miličević, pevač i klavijaturista benda.

Snimanje i montažu spota uradio je Marko Kostić, a audio je snimljen u studiju Piknik kod Miroslava Majkića (Gos’n Bandara) u Novom Sadu.

Mehanizam (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX
Mehanizam (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX

Mehanizam je nastao 2019. godine i iza sebe ima dosta uspešnih nastupa na domaćim festivalima: finale 53. Zaječarske gitarijade, finale Headliner Mobil Demo Festa (nagrada za najboljeg gitaristu), Rokerijada u Petrovcu na Mlavi (nagrada za najboljeg basistu)…

Ekipu ovog četvoročlanog benda čine: Ignjat Milićević (vokal, klavijature), Miloš Milićević (gitara), Aleksandar Tomić (bas gitara) i Srđan Tomić (bubnjevi).

Previous post

Nikad Spremni predstavili debi album "I ako me nađeš, neću biti tu"

Next post

Jedna dobra i jedna loša vest... Preostali članovi Nirvane snimaju nove pesme. Ali...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *