The Lighthouse… Brajan Ino napravio radio stanicu i na njoj će emitovati svoj kompletan opus – stara, nova i neobjavljena dela

0
119
Brajan Ino/Lighthouse promo/Photo,Cecily Eno
Brajan Ino/Lighthouse promo/Photo,Cecily Eno

Poznati muzičar i producent, 73-godišnji Brajan Ino premijerno će emitovati čak svojih 300 pesama na novoj radio stanici The Lighthouse, uključujući neobjavljena, stara i nova dela.

Brajan Piter Džordž St. Baptist de la Sale Ino, poznatiji kao Brajan Ino započeo je svoju karijeru kao klavijaturista u britanskom bendu Roxy Music s kojim je sarađivao od 1971. do 1973. godine. Ina nazivaju i jednim od pionira elektronske muzike, a osim što je objavio više od 25 samostalnih albuma, Ino je tokom karijere sarađivao s muzičarima kao što su Robert Frip, Dejvid Bouvi, Talking Heads, U2, Genesis, Ultravox, Piter Gabrijel, Depeche Mode, Pol Sajmon, Coldplay, Massive Attack itd. Često ga nazivaju i osnivačem ambijentalne muzike.

Brajan Ino predstavio je 8. juna novu Sonos Radio HD stanicu pod nazivom The Lighthouse, koja će predstaviti njegovu opsežnu audio arhivu. Inovativni muzičar, producent i vizuelni umetnik jedan je od najnovijih kustosa koji se pridružio Sonos Radio HD-u, koji je dostupan u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Holandiji, Kanadi, Austriji i Francuskoj ali i putem interneta za ceo svet.

Posle 50 godina… Brajan Ino objavio svoj prvi spot

Tako će u sklopu The Lighthousea, Ino predstaviti neobjavljenu muziku iz svoje arhive, pokrivajući kompozitorski period od početka karijere do danas.

– Muzika koja će se emitovati s Lighthousea pokriva prilično široko razdoblje – rekao je u izjavi za medije, i objasnio: – Najranija pesma koju trenutno imamo je iz 1990. godine. Dodavaću još kompozicija kako vreme bude odmicalo. Slušaćete pesme koje će biti prezentovane slučajnim odabirom, tako da postoji mogućnost neobičnih, nadam se uzbudljivih, sudara. Kompozicije koje su vrlo spore i one koje su vrlo brze pored onih koje uopšte nemaju tempo i nemaju pulsa.

Inova radio stanica sadržavće seriju od tri programa koje uređuje i vodi sam Ino. Program započinje Prvim programom u kojem će Brajan lično dati uvid u neobjavljeni materijal i objasniti zašto je odlučio da svoju arhivu otvori svetu.

E SAD JE DEFINITVNO FACA… Brajan Ino dobio “svoj” asteroid

Džo Doson, direktor sadržaja i brenda Sonos, tim povodom je izjavio:

– Na Sonos radiju trudimo se da pružimo kreativno mesto umetnicima s kojima sarađujemo. Mesecima radimo s Brajanom Inom kako bismo oživeli njegovu kreativnu viziju za The Lighthouse, redefinišući mogućnosti radio stanice. S ovom živom arhivom obožavaoci mogu kontinuirano da uranjaju u decenije Brajanove nikada objavljene muzike. Ovaj projekat je dokaz kako pristupamo partnerstvu s umetnicima, donoseći ekskluzivni sadržaj i nastavljajući da razvijamo iskustvo za naše slušaoce na Sonos Radiju.

Fanoviveć mogu da se uključe u Prvi program na The Lighthouseu Sonos radija, ili putem arhive zvučnog sistema Sonos unutar aplikacije. Emisija je dostupna i na Mixcloudu.

Brajn Ino se tako pridružio nizu muzičara koji su sarađivali s projektom Sonos uključujući Björk, The Chemical Brothers, FKA Twigs i D’Angelo kao kustosi Sonos Radija. Više informacija o projektu Sonos možete pronaći ovde.

HL/Izvor: nacional.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime