Home»Film»Parada besnih mašina u “Fast & Furious 9″… za sređivanje samo ovog na fotki potrošeno – milion dolara

Parada besnih mašina u “Fast & Furious 9″… za sređivanje samo ovog na fotki potrošeno – milion dolara

4
Shares
Pinterest Google+
Fast & Furious 9, promo
Fast & Furious 9, promo

U filmu “Fast & Furious 9” koji uskoro stiže u naše bioskope, Vin Dizel kao Dominik Toreto vozi ulicama Edinburga i Tbilisija kultni automobil Dodge Charger iz 1968. godine.

Kako je potvrđeno portalu Insider, u taj je automobil za potrebe ovog filma ugrađeno nekoliko poboljšanja kako bi se kombinovale stare i nove tehnologije. Službeno je potvrđeno, na ta poboljšanja potrošeno je – više od milion dolara.

Vin Dizel objavio debitantski singl… možda bolje da nije…

Denis Mekarti je osoba koja je u franšizi “Fast & Furious” bila zadužena za odabir automobila koje voze glavni likovi filmova i vrlo je često on bio taj koji je dorađivao te automobile. U devetom filmu iz franšize, Mekarti se udružio s nekoliko iskusnih mehaničara kako bi modernizirao ovaj i još nekoliko automobila iz filma.

fast and furious 9 plakat
fast and furious 9 plakat

– Sa svakim novim filmom iz franšize morali smo da osvežimo Charger a to nije bilo lako jer nam se činilo da smo do sada već uradili sve što je moglo da se uradi – izjavio je Mekarti i dodao kako je Charger Dominika Toreta u devetom delu franšize morao da bude nešto do sada neviđeno i drugačije od viđenog u prethodnim filmovima.

U devetom delu Toreto vozi još tri Dodge Chagersa, uključujući renoviranog originalnog Chargera, Charger Tantruma iz 1970. i Charger SRT Hellcat iz 2020.

Čini se da je više od milion dolara vrlo puno novca za renoviranje jednog automobila, ali za ovaj film to nije tako mnogo. Tako se, na primere, navodi da je se u jednoj sceni filma, snimanoj u Londonu, pojavljuju automobili vredni 1,8 miliona dolara, a to su Bentley Continental GT, Rolls Royce Wraith, Aston Martin Rapide, Bugatti Veyron, Morgan Aero 8, Mercedes SLR McLaren i  Noble M600 koji vozi Kvini (Helen Miren).

Previous post

Kralj Čačka i Nina Bajsić predstavljaju "Obrnuti red stvari"

Next post

The Lighthouse... Brajan Ino napravio radio stanicu i na njoj će emitovati svoj kompletan opus - stara, nova i neobjavljena dela

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *