Home»Muzika»Kralj Čačka i Nina Bajsić predstavljaju “Obrnuti red stvari”

Kralj Čačka i Nina Bajsić predstavljaju “Obrnuti red stvari”

4
Shares
Pinterest Google+
Kralj Čačka i Nina Bajsić/ Photo: Anita Nađ
Kralj Čačka i Nina Bajsić/ Photo: Anita Nađ

RadioTeatar predstavio je spot za “Obrnuti red stvari”, pesmu Kralja Čačka i Nine Bajsić koja otvara radio-predstavu “Soundtrack za film koji nije snimljen”:

Posle premijernog izvođenja u Puli, Zagrebu i Dubrovniku i zagrebačke prve reprize, muzičko–poetski street movie “Soundtrack za film koji nije snimljen” delić atmosfere prikazuje i kroz video spot. Autor spota je mladi reditelj Dražen Krešić, a snimljen je u jednom kadru tokom noćnog snimanja pesme u zagrebačkom studiju DanMrak.

“Obrnuti red stvari” je inače prva pesma koja je nastala ove zime kroz muzičko-poetsku razmenu beogradskog slikara, pesnika i kantautora Nenada Marića (Kralj Čačka) i Nine Bajsić, mlade zagrebačke pesnikinje, dramaturškinje i kantautorke.

Miks i master pesme uradio je Ivan Božanić, a uz glavne protagoniste sviraju Dino Brazzoduro i Marko Marić.

Kralj Čačka i Nina Bajsić/ Photo: Anita Nađ
Kralj Čačka i Nina Bajsić/ Photo: Anita Nađ

Darko Rundek bio je gost na zagrebačkoj premijeri, a predstavu opisuje sledećim rečima:
– Rijetko kad sam u kazalištu toliko uživao u bliskosti, mjeri i skladu, kao na “Soundtracku za film koji nije snimljen”. Sad je snimljen u mom doživljaju i sigurno pomalo drukčiji, a opet samo naš te večeri, u doživljaju svakog iz publike koja nasmiješena napušta prostor.

Publiku kroz predstavu vodi dvoje posebnih protagonista, koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu i sklonost izražavanju u različitim medijima.

Ovaj pozorišno–radijski dijalog sastoji se od poetskih, proznih i muzičkih zapisa nastalih kao dijaloška razmena tokom zime i proleća 2020/21. između Nine i Nenada.

U maniru radiofonskog teatra, dramaturgija “Soundtracka za film koji nije snimljen” se ne zasniva samo na rečima i muzici, već je krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimcima i naracijom Pavlice Bajsić.

Previous post

Tom Kruz ima stvarno nemoguću misiju... Ima još samo 21 dan da završi "Mission impossible 7"

Next post

Parada besnih mašina u "Fast & Furious 9"... za sređivanje samo ovog na fotki potrošeno - milion dolara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *