Potrebna vam je pozitivna energija? Poslušajte najnoviji singl Igora Vinsa – “Sreća je”

0
69
Igor Vince/ Photo: Promo
Igor Vince/ Photo: Promo

Igor Vins, kantautor, vokal i instrumentalista, prošle godine objavio je singl “Vreme je” u kome su gostovali Hornsman Coyote (Eyesbun/Srbija) i Brain Holidays iz Hrvatske, a sada je ti u novi pod nazivom “Sreća je”.

Pored novih pesama, Igor Vins na svojim nastupima izvodi numere sa svog drugog albuma, snimanog uživo, i to u audio i video formatu, na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine – “Igor Vins & His Drum, Brass And Keys LIVE @ Kalemegdan”.

Ono po čemu se ovaj album zaista izdvaja, je to što se ne može svrstati ni pod jedan do sada ustanovljen muzički kalup. Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su fank, afrobit, soul, rok, rege, r’n’b, worldbeat, džez i pop, čime autor ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja.

Igor Vince, Sreća je/ Photo: Ivan Pantić
Igor Vince, Sreća je/ Photo: Ivan Pantić

Kako na velikim festivalskim, tako i na manjim, klupskim binama, Igora uvek prati njegov internacionalni, 12-člani bend “Drum, Brass And Keys” koji karakteriše snažna duvačka sekcija, upečatljiva ritam sekcija, egzotični prateći vokali i neizostavne afro-funky plesačice.

Ovaj Beogradjanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta.

Vins je nastupao i sa mnogim drugim svetskim muzičkim velikanima od kojih su neki od njih Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime