Home»Muzika»Homeland»Potrebna vam je pozitivna energija? Poslušajte najnoviji singl Igora Vinsa – “Sreća je”

Potrebna vam je pozitivna energija? Poslušajte najnoviji singl Igora Vinsa – “Sreća je”

5
Shares
Pinterest Google+
Igor Vince/ Photo: Promo
Igor Vince/ Photo: Promo

Igor Vins, kantautor, vokal i instrumentalista, prošle godine objavio je singl “Vreme je” u kome su gostovali Hornsman Coyote (Eyesbun/Srbija) i Brain Holidays iz Hrvatske, a sada je ti u novi pod nazivom “Sreća je”.

Pored novih pesama, Igor Vins na svojim nastupima izvodi numere sa svog drugog albuma, snimanog uživo, i to u audio i video formatu, na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine – “Igor Vins & His Drum, Brass And Keys LIVE @ Kalemegdan”.

Ono po čemu se ovaj album zaista izdvaja, je to što se ne može svrstati ni pod jedan do sada ustanovljen muzički kalup. Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su fank, afrobit, soul, rok, rege, r’n’b, worldbeat, džez i pop, čime autor ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja.

Igor Vince, Sreća je/ Photo: Ivan Pantić
Igor Vince, Sreća je/ Photo: Ivan Pantić

Kako na velikim festivalskim, tako i na manjim, klupskim binama, Igora uvek prati njegov internacionalni, 12-člani bend “Drum, Brass And Keys” koji karakteriše snažna duvačka sekcija, upečatljiva ritam sekcija, egzotični prateći vokali i neizostavne afro-funky plesačice.

Ovaj Beogradjanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta.

Vins je nastupao i sa mnogim drugim svetskim muzičkim velikanima od kojih su neki od njih Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

Previous post

#SpasimoMuziku... Belgijska vlada dozvolila organizovanje festivala do 75.000 ljudi ovog leta

Next post

Istina iza misterioznog videa Van Halena "iz doba Jure" otkrivena posle 40 godina

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *