Home»Muzika»Istina iza misterioznog videa Van Halena “iz doba Jure” otkrivena posle 40 godina

Istina iza misterioznog videa Van Halena “iz doba Jure” otkrivena posle 40 godina

4
Shares
Pinterest Google+
Van Halen/Photo: printscreen ZouTube  Kosmo VanHalenItalia
Van Halen/Photo: printscreen YouTube Kosmo VanHalenItalia

Istina iza misterioznog “izgubljenog” spota Van Halena koji decenijama zbunjuje obožavaoce kalifornijskih hard rokera konačno se može otkriti, jer se video pojavio na mreži nekih 40 godina pošto je snimljen.

Godinama istraživači Van Halena pokušavaju da otkriju priču koja stoji iza slika koje prikazuju mladi bend Van Halen kako svira na na otvorenom, u parku “naseljenom” samo skulpturama dinosaurusa u prirodnoj veličini. Čak i nakon što su fotografije objavljene u Van Halen fan mag The Inside, niko nije uspeo da rasvetli misteriju, a najobaveštenije pretpostavke sugerisale su da je reč o video snimku koji je naručio Warner Bros. ali je sve stopirano jer je bend stavio veto.

Dobra pretpostavka, ali pogrešna.

Kako se svira Van Halen na matičnoj planeti Luka Skajvokera? Pogledajte genijalnu Star Wars stop animaciju

Kako je objavljeno na web lokaciji Van Halen News Desk, časopis nazvan Lethal Amounts predložio je teoriju da je video snimljen u zimu 1981. godine, kada je kvartet iz Pasadene krenuo u promotivnu turneju kroz Evropu radi promocije svog albuma “Fair Warning”, koji je objavljen u aprilu. Bilo je poznato da je bend usmeno sinhronizovao nastup za italijansku TV tokom putovanja, a tim Lethal Amounts sugerisao je da su izgubljeni snimci možda snimljeni otprilike u isto vreme.

Zvanično izvinjenje koje kasni 15 godina… Evo zašto je i kako Mark Entoni nestao s omota albuma Van Halena

Sada znamo istinu, jer se zahvaljujući YouTuberu pod imenom Kosmo VanHalenItalia, video pojavio na sajtovima i društvenim mrežama, sa pratećim objašnjenjem svog porekla.

Krajem 1981. godine, Van Halen je snimio video snimak smešten u parku uz doba Jure u Italiji, Praistorijskom parku Rivolte D’Adde blizu Milana. Bend je na evropskoj turneji promovisao “Fair Warning”, a ovi video snimci su emitovani na italijanskoj državnoj televiziji RAI 1 tokom TV emisije pod nazivom “Srećni cirkus”. Klub fanova Van Halen Italia pronašao je te video klipove i sada ih deli sa obožavaocima širom sveta.

HL/Izvor: Classic Rock

Previous post

Potrebna vam je pozitivna energija? Poslušajte najnoviji singl Igora Vinsa - "Sreća je"

Next post

Urbanizacija Kroz Kulturu... Džez fluid 11. juna na Cvetnom trgu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *