Home»Pulse»Puls grada»Izložba “Pred-Postavka” Sofije Vojinović od 8. juna u Galerija Doma omladine Beograda

Izložba “Pred-Postavka” Sofije Vojinović od 8. juna u Galerija Doma omladine Beograda

4
Shares
Pinterest Google+

Izložba “Pred-Postavka” Sofije Vojinović sadrži prostor pozicioniran unutar same galerije, u kome su prikazi predmeta, senki koje su bile prisutne ili su bile deo nekog drugog mesta. Pripadale su određenom trenutku, događaju, i postaju sećanje.

Svojim prisustvom menjaju doživljavanje prostora. Senke koje su pratile neke predmete ili slike, trenutno postaju naslikane projekcije uspomena, a istovremeno i deo prostora u kojem su postavljene. Predstavljajući u isto vreme i prisustvo i odsustvo, predmeti iz prošlosti koji su smešteni u galeriji, dobijaju novo značenje. Ti fragmenti uspomena postaju skupovi arhiviranih scena u obliku nacrtanih i naslikanih senki na zidu, i ostavljaju mesto za posmatračeve projekcije.

Photo: Promo (DOB)
Photo: Promo (DOB)

U radu koji ima i osobine efemernog, umetnica se bavi beleženjem prolaznosti i promenljivosti poimanja vremena, i različitim uticajima i delovanja prostora na sam rad.

Prisustvom senki, doživljavanje vremena i prostora se u jednom trenutku menja, i osoba počinje da bude svedok različitih scena koje se dešavaju u jednom prostoru, a koje su pripadale različitim vremenima i mestima.

Sofija Vojinović rođena je 1991. godine u Čačku. Osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku. Učestvovala je na više grupnih izložbi u Srbiji i realizovala samostalnu izložbu u galeriji Reflektor u Užicu. Živi i radi u Čačku.

Sofija Vojinović, Reflektor/ Photo: Promo (DOB)
Sofija Vojinović, Reflektor/ Photo: Promo (DOB)
Previous post

Odabran najbolji gitarski rif svih vremena... Naravno, koplja će se opasno lomiti oko ove odluke

Next post

Rammstein na aukciji prodaje svoje zlatne i platinaste diskove...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *