Home»Kult»Kad je Debi pevala “Wild Horses”… Ovo je jedna od najboljih obrada Stonesa ikada

Kad je Debi pevala “Wild Horses”… Ovo je jedna od najboljih obrada Stonesa ikada

4
Shares
Pinterest Google+
Debi Hari/Photo: Mick Rock
Debi Hari/Photo: Mick Rock

Svi znamo i volimo Debie Hari kao pop pank pionirku i vođu benda Blondie. Na čelu pank pokreta u Njujorku, zarežala je, šepurila se, podsmevala se i provocirala na sve moguće načine. Kombinacijom pametno napisanih pop punk pesama koje su prešle u sopstveni žanr i stil, Hari je postala megazvezda. Zbog toga njena obrada pesme “Wild Horses” grupe The Rolling Stones iz 1993. godine tako oduzima dah – oštra je, sirova i, pre svega, sjajna.

Debi Hari bila je na svojoj turneji 1993. godine, prigodno nazvanoj “Debraation Tour”, kada je izvela jednu od najvećih pesama koju su The Rolling Stones ikada snimili. Daleko od uobičajenog zvuka, bend je malo pažljivije istraživao neke drugačije pravce i pružio savršenu platformu za Debi da u nju unese sopstvene emocije.

RASTURILA IH I PONOVO SASTAVILA… NA SVOJ NAČIN: 10 NAJBOLJIH COVERA SVIH VREMENA DEBI HARI & BLONDIE

Osvrćući se na verziju pesme The Rolling Stonesa, Džeger je svojevremeno rekao:

– Sećam se da smo prvobitno sedeli radeći ovo sa Gremom Parsonsom i mislim da je njegova verzija izašla nešto pre naše. Svi uvek kažu da je ovo napisano o Marijani, ali mislim da nije; to je do tada već bilo gotovo. Ali definitivno sam bio emocionalno veoma uvučen u ovu pesmu.

NIJE ODMAH BILA BLONDI… OVO JE PRVI ALBUM KOJI JE SNIMILA DEBI HARI SA HIPI BENDOM THE WIND IN THE WILLOW… I NIJE BAŠ SLAVNO PROŠAO

Kit Ričards je rekao za sada kultnu ljubavnu pesmu:

– Ako postoji klasičan način na koji Mik i ja radimo zajedno, to je to. Imao sam rif i refren, Mik je zapeo u stihovima. Baš kao i “Satisfaction”, i “Wild Horses” vas vodi milion milja od mesta gde želite da budete. To je priča stara koliko i legenda o samim rok zvezdama.

To je očigledno bilo nešto što je pogodilo i Debi, koja je i sama provela mnogo milja zureći kroz prozore autobusa na putovanjima. Čežnja za jasnoćom i romantična tuga pesme bez napora se provlači kroz njen besprekorni vokal. Pesmi poklanja dozu ženstvenosti i duše kakvu zaslužuje.

U KOLIMA SA SERIJSKIM UBICOM… DEBI HARI I DALJE PROGANJA NOĆNI SUSRET SA TEDOM BANDIJEM

Promovišući svoj četvrti studijski album kao samostalni umetnik, 1993. godine,pevačica Blondie vratila je svoje umetničko ime na Debora i očigledno je pokušavala da pokaže raznolikost svog talenta. Ona nije bila samo frontmen, pop zvezda ili pop panker, ona je bila Debora fuckin’ Hari i bilo je krajnje vreme da to svi znaju. Turneja je bila toliko uspešna da su planirali da od nje naprave album uživo, ali to nikada nije uspelo. Srećom, i dalje imamo ovaj dragulj.

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

Previous post

Petar Janjatović: Nismo ni svesni šta je muzička scena izgubila zbog pandemije...

Next post

Autor serije "Kako sam upoznao vašu majku": Priznajem, pogrešio sam...  

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.