Gari Kemp iz Spandau Ballet udružio se s Rodžerom Tejlorom iz Queena na novom singlu “Too Much”

0
28
Geri Kemp/Photo: Charlie Lightening, promo
Geri Kemp/Photo: Charlie Lightening, promo

Geri Kemp, tekstopisac benda Spandau Ballet i gitarista i ko-pevač Saucerful Of Secrets Nika Mejsona, objavio je “Too Much”, drugi singl sa predstojećeg albuma “InSolo”, koji izlazi 16. jula za Columbia Records.

– To je taj osećaj bespomoćnosti i iscrpljenosti koji ponekad stvara u nama. Taj osećaj da se previše događa da biste ikada išta mogli da promenite može vas naterati da se povučete u školjku svoje porodice. Jednog dana me to pogodilo i seo sam za klavir – moju uobičajenu utehu zajedno sa gitarom – i ova melodija i tekst izišli su u jednom dahu – rekao je Kemp.

PESMA S MIRISOM OSAMDESETIH… GERI KEMP IZ SPANDAU BALLET OBJAVIO SINGL “AHEAD OF THE GAME”

Čarli Lajtning režirao je zapanjujući video za “Too Much”. Film dopunjuje reflektivnu prirodu pesme prikazujući Megan Grejs, glavnu plesačicu Kraljevskog baleta Nacionalne opere, u urbanom okruženju. Gari Kemp kaže:

– Želeo sam da plesač bude poput mog alter ega, lika koji mi ispunjava želje, oseća se slobodnim i izražajnim, dok se stvarno ja mučim da se izborim s krizom koja me okružuje.

Na numeri se pojavljuju Ričard Džons iz The Feeling and Loup Garoux na basu, zajedno sa Met Kliforodom koji svira klavijature za Rolling Stonese. Za bubnjeve, Kemp se obratio nekome koga je dobro poznaje od sredine 80-ih.

– Tokom snimanja poslao sam nekoliko pesama svom prijatelju Rodžeru Tejloru iz grupe Queen, pitajući ga da li bi vole da svira bubnjeve na bilo kojoj pesmi. On je ovu izabrao i drago mi je što je to učinio. Čini se da snaga u njegovom sviranju pomaže tekstu i podiže pesmu u pravom trenutku.

BIVŠI PEVAČ SPANDAU BALLET SVE ŠOKIRAO PRIZNANJEM: VIŠE BIH VOLEO DA SAM BIO PEVAČ DURAN DURAN

Album dolazi 25 godina nakon njegovog solo debija “Little Bruises”. Upitan zašto je odlučio da sada napravi još jedan solo album, Kemp odgovara:

– To je samopouzdanje, sviranje širom sveta sa Nikom Mejsonom donelo mi je određenu reputaciju gitariste i pevača koju nikada nisam stekao u Spandau Ballet. To mi je omogućilo da odem i napravim sopstveni album i imam određene godine u kojima osećam potrebu da razumem probleme sveta i sopstvenog života, jedini način na koji to mogu da uradim je samoterapija pisanja pesama.

HL/Izvor: ludersound.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime