Home»Muzika»Boa II i Mario Huljev snimili pesmu “Absentia” koju su posvetili legendarnom bendu EKV

Boa II i Mario Huljev snimili pesmu “Absentia” koju su posvetili legendarnom bendu EKV

4
Shares
Pinterest Google+
Boa II, Mario Huljev/Photo> promo
Boa II, Mario Huljev/Photo> promo

Grupa Boa II udružila je snage sa jednim od najboljih muških vokala i zajedno su snimili pesmu “Absentia”, posvećenu kultnom bendu EKV.

Kako je nastala ideja za ovu pesmu, objasnio je frontmen grupe Boa II, Mladen Puljiz:

– Često šetam primoštenskim poluostravima i tu mi je u glavi zasvirala ova pesma. Setio sam se sjajnog benda, možda najboljeg sa ovih prostora EKV i činjenice da je grupa Boa imala čast da EKV svoj prvi nastup ima u beogradskom SKC-u kao naša predgrupa, tada kao Ekatarina ll. Kako su svi učesnici u ovom projektu veliki poštovaoci Milana i ekipe ovo je naša posveta njima. Dok sam slagao melodiju, čuo sam Marijov glas i iako je to mnogima bilo nespojivo kad smo se našli u studiju, Mario je zablistao punim sjajem.

HOROVI PEVALI “ZEMLJU” EKV NA GLAVNOM TRGU U ZRENJANINU…

 – Saradnja sa grupom Boa II podstaknuta je nastojanjem da se opiše ljudska odsutnost od vrednosti koje smo nekad gajili kao ljudska vrsta. Odsustvo od prirode, odsustvo od ljudske povezanosti, odsutnost od nas samih, sve nas je to zadesilo tokom pojave korone i zemljotresa. Pesma “Absentia” nas podseća na te vrednosti od kojih smo zastranili i unosi osećaj nade i podstiče povratak tim vrednostima. Ulazak u studio sa bendom i rad na pesmi bio je vrlo inspirativan i konstruktivan, a probudio je u meni ponovo strasti vezane uz muziku – rekao je Mario Huljev.

Poslušajte kako zvuči “Absentia”:

Previous post

Frenk Sinatra je do smrti čvrsto verovao da su Kenedijevi ubili Merilin Monro...

Next post

Sve je stalo u pola sata... Gibonni najavio novo izdanje za kraj jula

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *