Home»TV»Preporuka»“Mare of Easttown” sezona 2 – kakve su šanse? Kejt Vinslet:  Apsolutno bih volela da ponovo glumim Mer…

“Mare of Easttown” sezona 2 – kakve su šanse? Kejt Vinslet:  Apsolutno bih volela da ponovo glumim Mer…

4
Shares
Pinterest Google+
Kejt Vinslet, Mer iz Istauna/Photo: HBO promo
Kejt Vinslet, Mer iz Istauna/Photo: HBO promo

HBO kriminalistička drama “Mare of Easttown” od početka je zamišljena kao jednokratna serija, ali to još uvek nije odvratilo neke gledaoce da se ne pitaju da li ćemo se opet naći u predgrađu Filadelfije u narednim godinama.

Warner Media je ponosno objavila da je finale ove serije bila najgledanija epizoda bilo koje HBO ili HBO Max serije tokom prva 24 sata na svojim streaming platformama, sa 3 miliona gledalaca koji su se prijavili u nedelju uveče. A impresivnih 4 miliona gledalaca sedelo je prikovano uz ekran tokom vikenda i na HBO i na HBO Max.

Takođe treba napomenuti da je svaka epizoda privukla više gledalaca od prethodne, što je pošlo za rukom samo seriji “The Undoing” pre toga.

S obzirom na sve gore navedeno, ne bi bilo iznenađujuće kada bi druga sezona ipak dobila zeleno svetlo. Ali realno, kakve su šanse za to?

ONA JE TO URADILA – BEZ FILTERA… KEJT VINSLET “POKIDALA” U ULOZI SREDOVEČNE DETEKTIVKE, A REDITELJU KOJI JE POŽELEO DA JE FOTOŠOPIRA, PORUČILA: NE USUĐUJ SE!

Razgovarajući sa TVLine, Kejt Vinslet podelila je želju da se vrati svojoj nesvakidašnjoj ulozi:

– Apsolutno bih volela da ponovo glumim Mer. Nedostaje mi. Zaista. To je najčudnije. Osećam se kao da žalim što je kraj. Bila je to apsolutno divna uloga. Ima nešto kod Mer što stvara zavisnost, jer je tako… briljantna i stvarna u isto vreme, znate? Volela sam da je glumim.

To je jedan veliki plus u korist druge sezone, ali postoji još jedan ključni igrač od koga stižu pomešani signali: pisac Brad Ingelsbi. Razgovarajući sa The Hollywood Reporter, on je rekao:

– Pisano je tako da se završava. Nema više misterije koju treba rešiti. Ali ako bismo Kejt i ja mogli da napravimo priču na koju bismo bili zaista ponosni i osećali se kao da je to zaslužno drugo poglavlje na Merinom putu, onda možda. Ali, ja to još nisam uspeo; ne znam šta je to, iskreno.

Kejt Vinslet, Mer iz Istauna/Photo: HBO promo
Kejt Vinslet, Mer iz Istauna/Photo: HBO promo

Reditelj i izvršni producent Kreg Zobel takođe je rekao za TVLine da, iako bi “bio uzbuđen da vidi drugu sezonu”, smatra da je mini serija završena na pravi način.

Jedan od najsnažnijih argumenata za nastavak je činjenica da autori nikako nisu mogli da napuste Mer tamo gde smo je poslednji put videli, dok se penjeu  potkrovlje gde je njen sin Kevin oduzeo život, prvi put posle njegove smrti.

Mer koju smo upoznali na početku serije nije bila žena od koje smo se oprostili na kraju. Terapija je primorala glavnu junakinju da se obračuna sa traumom. Njena početna nespremnost da ode tamo otapala se svakim razgovorom i kroz to smo bili svedoci metamorfoze. Mer je postajala osoba koja je učila da živi sa neprihvatljivim, umesto da se i dalje uzaludno bori protov svoje tuge. S tom transformacijom pojavili su se novi slojevi u njenom liku koji su, zajedno sa onim što je bilo u središtu naracije, držali publiku prikovanom za ekran.

Druga sezona bi, naravno, izbacila novi zločin, čiji bi vrtlog uhhvatio zajednicu Easttown, izvlačeći kohortu svežih lica i njihovih tajni na svetlo.

Ali, izbor da odloži olovku i odšeta može biti i najpametniji potez koji kreator može povući. Vratiti se bila bi odluka motivisana pozivima javnosti, a ne gorućom željom da ispriča određenu priču. A to je recept za propast.

Jer. opšti konsenzus nakon druge sezone “Big Little Lies”, na primer, bio je da nije uspela da dostigne visine svog debija, pa iako pohvala oko prve sezone ne može biti oduzeta glumačkoj ekipi i kreatorima, ipak je izgubila deo sjaja.

Ali s obzirom da je Ingelsbi odlučan da uslovi moraju biti savršeni da bi mogao da kaže “da”, možemo biti sigurni da ćemo, ako ponovo sretnemo Mer, imati paklenu predstavu.

HL/Izvor: digitalspy.com

Previous post

Najmračniji lik ex-YU pank scene... Jeziva sudbina Satana Panonskog, umetnika na ivici žileta... doslovno

Next post

Šinejd O'Konor za New York Times: Zvali su me ludom kučkom, ali u svemu sam bila u pravu, posebno kad sam cepala fotografiju pape

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *