”Alhemija”… Izložba slika i crteža Nebojše Bežanića u galeriji Dar Mar

0
186
Photo: Promo
Oglasi

Umetnik Nebojša Bežanić, koji više od 30t godina živi i stvara u Parizu, predstaviće se domaćoj publici izložbom pod nazivom ‘’Alhemija’’ u galeriji Dar Mar u Beogradu (Kralja Petra 44).

Izložbu čine slike i crteži, a posetioci će moći da je pogledaju u periodu od 8. do 30. juna 2021. godine.

Radove na ovoj izložbi karakteriše dosta detalja i izuzetan kolorit i kad su pitanju crteži i kada je reč o uljima na platnu. 

Na impresivnim slikama, se pojavljuju snažna tela, kipovi, avioni, arhitektura, biljke i životinje, računari, gradovi, scene iz života. Sve je to ukomponovano u velike forme, a posmatraču, posetocu nameću se različiti načini tumačenja.

ova
Nebojša Bežanić gotovo četiri decenije gradi svoju umetničku karijeru u Parizu, prepoznat je od strane brojnih muzeja i evropskih galerija, gde se nalaze neki od njegovih radova,a njegove slike nalaze se u kolekcijama brojnih svetskih kolekcionara umetničkih dela.

Bežanić je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1986. godine, na odseku slikarstvo, u karijeri dugoj skoro četiri decenije, može se pohvaliti brojnim grupnim i samostalnim izložbama širom Evrope.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime