Veliki beogradski koncert benda Quasarborn 1. jula u klubu Drugstore… Gosti – Nemesis i Larska

0
213
Oglasi
Quasarborn/ Photo: Promo
Quasarborn/ Photo: Promo

Veliki beogradski koncert benda Quasarborn na kome će promovisati svoj aktuelni album “A Pill Hard to Swallow” održaće se u petak, 1. jula u bašti kluba Drugstore (ispod Pančevačkog mosta).

Žanrovski, Quasarborn je delom ukorenjen u thrash metal zvuku, ali pritom prošaran uplivima iz drugih metal i rok stilova.

Iako bend postoji relativno kratko, može se pohvaliti mnogobrojnim koncertima, turnejom po Srbiji sa bendom Remedy, nastupom na Exit festivalu, pa i evropskom turnejom u okviru koje su svirali u Nemačkoj, Češkoj, Sloveniji, Holandiji…

Gosti Quasarborna na konceru u klubu Drugstore biće bendovi: Nemesis (Beograd) i Larska (Kragujevac).

Nemesis/ Photo: AleX
Nemesis/ Photo: AleX

Nemesis je ženski melodic death metal sastav koji je počeo kao Arch Enemy tribute, ali se vrlo brzo okrenuo isključivo autorskom radu.

Na predstojećem koncertu devojke će da promovišu svoj debi album “The War is On” (Grom Records). Nastupale su na brojnim regionalnim festivalima, a osvojile su prvo mesto na Demo Masters i drugo na Bunt Rock festivalu.

Na njihovu muziku najveći uticaj imaju Arch Enemy, Death, In Flames, Kreator, a tekstovi se bave socijalnim temama i aktivizmom.

Larska/ Photo: Promo
Larska/ Photo: Promo

Larska je kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/ grunge/ psych/ desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare.

Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd/ Kyuss/ Melvins/ Sabbath/ AIC/ Nirvana), ali Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat uz svež i drugačiji pristup.

Bend je debi albumom “Can’t Steal it“ (2019) pokazuje da ima zreo i izgrađen stil, a pohvale istog stižu sa svih strana, čemu svedoče brojne strane i domaće recenzije.

Photo: Promo
Photo: Promo

 

Ulaznice kupljene za 14. mart 2020. godine važe i za ovaj događaj! Oni koji još nisu kupili svoje ulaznice mogu u pretprodaji u Tom Bombadil pabu (Skenderbegova 53b, iza Prve beogradske gimnazije) po ceni od 300 dinara. 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime