Home»Kult»Sve se isplatilo… Evo kako su “Prijatelji” napravili više od 1,4 milijarde dolara, a koliko su zaradili glumci

Sve se isplatilo… Evo kako su “Prijatelji” napravili više od 1,4 milijarde dolara, a koliko su zaradili glumci

4
Shares
Pinterest Google+
Prijatelji: Ponovo zajedno/printscreen
Prijatelji: Ponovo zajedno/printscreen

Okupljanje “Prijatelja” donelo je svakom od šestoro glavnih glumaca čak po pet miliona dolara. Ali, to je samo delić onoga koliko su zaradili tokom 27 godina.

Dvadeset sedam godina nakon objavljivanja prve epizode popularnog sitkoma, njegove zvezde i kreatori, ponovo su u punom sjaju.

Zar su svi “Prijatelji” morali da budu belci? Autori serije konačno odgovorili na optužbe za rasizam

Dugo očekivano novo okupljanje “Prijatelja”, odnosno specijal koji je emitovan prošlog četvrtka na HBO Maks kanalu, doneo je Dejvidu Švimeru, Metu Leblanku, Metjuu Periju, Dženifer Aniston, Kortni Koks i Lisi Kudrou po pet miliona dolara, tvrdi izvor magazina Forbes.

Nije loše za jednokratni angažman, ali ništa posebno u poređenju sa onim što su zaradili tokom skoro tri decenije dugog prikazivanja sitkoma, piše Forbes.

Izuzetno popularna televizijska komedija ostvarila je gotovo 1,4 milijarde dolara od početka emitovanja 1994. godine. Od toga, Forbes procenjuje da je šest zvezda “Prijatelja” dobilo skoro 816 miliona dolara zarade pre oporezivanja, što je otprilike 136 miliona dolara za svakog od njih.

Šta sve neće da smisle… Lego najavio “Friends” set

Kreativni tim serijala Dejvid Krejn i Marta Kaufman, kao i koizvršni producent, Kevin Brajt, podelili su zaradu od najmanje 550 miliona dolara.

Dok su bili emitovani na kanalu NBC, od 1994. do 2004, “Prijatelji” su bili obavezan TV sadržaj četvrtkom uveče, zajedno sa serijama poput “Sajnfelda” i “Vil i Grejs”.

Ipak, samo “Prijatelji” su privlačili u proseku 25 miliona gledalaca za svaku od epizoda.

Previous post

Sunce, prašina, autoput i divljina... Beogradski bend Glib objavio novi video singl "From Now On"

Next post

Premijera kabarea "Baj, baj, baj“ 4. juna na sceni KC Čukarica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *