Home»Muzika»Pink Floyd rat opet bukti… Voters preti Gilmuru: Napisao sam memoare, otkriću sve tvoje tajne

Pink Floyd rat opet bukti… Voters preti Gilmuru: Napisao sam memoare, otkriću sve tvoje tajne

4
Shares
Pinterest Google+
Rodžer Voters, Dejvid Gilmur/Photo: facebook
Rodžer Voters, Dejvid Gilmur/Photo: facebook

Nastavlja se rat na relaciji dva glavna člana grupe Pink Floyd nakon što je Rodžer Voters objavio status u kojem ponovo proziva Dejvida Gilmura, ali i preti da će sve razotkriti u autobiografiji koju je napisao tokom lockdowna.

Voters je objavio je beleške napisane za remaster albuma “Animals” grupe Pink Floyd, tvrdeći da je njegov bivši kolega iz benda Dejvid Gilmur želeo njihovo uklanjanje. Nekadašnji basista i pevač grupe Pink Floyd Rodžer Voters tvrdi da njegov bivši kolega, gitarista i pevač grupe , traži daleko više zasluga za muziku i umetnički doprinos grupe Pink Floyd nego što mu pripada.

DA LI ZNATE PRAVI RAZLOG ZBOG KOJEG JE RODŽER VOTERS NAPUSTIO PINK FLOYD?

Na svojoj službenoj internet stranici rogerwaters.com Vaters je rekao da je radio na svojim memoarima tokom pandemije korona virusa, i da će u njima otkriti još slučajeva u kojima je Gilmur tražio previše zasluga. Između ostalog je i detaljno objasnio da Gilmor ‘ne osporava istinitost’ linijskih beleški koje Voters zapravo stavlja u središte koncepta projekta, pisanja pesama i dizajna naslovnica, ali Gilmur navodno ‘želi da te istorijske beleške ostanu tajna’.

“Gilmur je stavio veto na reizdanje albuma “Animals”, osim ako se ove beleške uz tekst ne uklone. Ne spori istinitost oistorije opisane u Markovim beleškama, ali želi da ta istorija ostane tajna” – napisao je Voters, i objasnio da je to sve deo kampanje Glimur – Samson, misleći pri tom na Gilmurovu suprugu Poli Samson koja traži da se Glimuru pripišu veće zasluge za rad grupe Pink Floyd u periodu od 1967. pa sve do 1985. godine.

 

Možda i jeste vreme, ali teško da će se više ikada okupiti… Pink Floyd

Posted by Headliner.rs on Tuesday, 11 December 2018

“Da, bio je, i jeste, jako dobar gitarista i pevač. Ali on je u poslednjih 35 godina ispričao puno gluposti o tome ko je šta radio u grupi Pink Floyd dok sam ja još bio glavni. Cela priča o tome šta se stvarno dogodilo nalazi se u mojim memoarima! Dakle, nadam se da će to pokrenuti vaše apetite, Dejvide i Poli”, napisao je još Voters.

Nešto ranije Voters je optužio Gilmura da mu je ‘zabranio’ ulazak na web stranicu grupe i profila na društvenim mrežama, a u jednoj prigodnoj video poruci rekao je sledeće: “Pre otprilike godinu dana sazvao sam svojevrsni Camp David za preživele članove Pink Floyda u hotelu na aerodromu u Londonu, gde sam predložio sve vrste mera kako bismo prešli ovaj strašni ćorsokak u kojem smo se našli, ali nismo pronašli izlaz i jako mi je žao zbog toga”.

NOVI RAT VOTERSA I GILMURA… SAD SE SVAĐAJU OKO – FB STRANICE PINK FLOYDA. PA DOBRO, BRE, KOJI JE VAMA…

U međuvremenu je Dejvid Gilmur isključio mogućnost bilo kakvog ponovnog okupljanja Pink Floyda, jednostavno rekavši “završili smo”, i nastavio:

– Išlo je sve svojim tokom, završili smo. Ja sam za to da Rodžer radi sve što želi i uživa u tome. Ali apsolutno ne želim da se vratim. Ne želim da idem da sviram na stadionima. Sada slobodno mogu da radim tačno ono što želim i kako želim.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Ona je to uradila - bez filtera... Kejt Vinslet "pokidala" u ulozi sredovečne detektivke, a reditelju koji je poželeo da je fotošopira, poručila: Ne usuđuj se!

Next post

Da, ovo nam je nedostajalo... Adrenalin, energija, opasno dobra svirka i puno srce na koncertu Intelligent Music Projecta u Sofiji (fotoreportaža)

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *