Kruševački Pourpur predstavio novi singl “Stranci”… i ponovo imaju vrhunski spot

0
55
Pourpur/ Photo: Promo
Pourpur/ Photo: Promo

Posle uspeha videa za pesmu “Glad”, koji je osvojio nagrade za najbolji spot na tri međunarodna filmska festivala, kruševački alternativni bend Pourpur predstavio je novi video singl pod nazivom “Stranci”.  

Ovaj spot nastao je u saradnji benda sa grupom slovenačkih umetnika predvođenih Gašperom Markunom, koji je bio zadužen za režiju i Renatom Švarom, scenaristom.

Gašper i Renato su deo produkcijske kuće Koprodukcije Plus, koja je omogućila celokupnu realizaciju spota.

Pourpur/ Photo: Promo
Pourpur/ Photo: Promo

Prostor za snimanje je ustupila slovenačka umetnica Ema Kugler, dok su za samo snimanje bili zaduženi Dare Sintič kao direktor fotografije i kolorista i Vedran Tomšič koji je bio zadužen za fokus.

Montažu su zajednički radili Luka Miklošič, Gašper Markun i Renato Švara. U spotu glume Borut Doljšak i Katarina Kosovac, a njihove kostime je osmislila Rina Peteršek. Scenografija je delo Vala Sevnika i Tise Žitnik. Svoj doprinos uspešnoj realizaciji videa dali su i Katra Zajc, Anže Trček, Hana Šebalj, Filip Gabrovec i Patricija Zupan.

Kada je u pitanju audio produkcija, pesma “Stranci” snimljena je u studiju Digimedia. Snimatelj je bio Marko Đukić, miks je radio Goran Crevar, dok je za master bio zadužen Janko Maraš.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime