Home»Film»Ovako će izgledati budućnost, svidelo nam se ili ne… Prva turska robot glumica potpisala ugovor za ulogu

Ovako će izgledati budućnost, svidelo nam se ili ne… Prva turska robot glumica potpisala ugovor za ulogu

5
Shares
Pinterest Google+
Ajpera, robot glumica/Phgoto: YouTube printscreen
Ajpera, robot glumica/Phgoto: YouTube printscreen

Prva turska glumica robot nazvana Ajpera dobila je i prvu ulogu, a prošle nedelje je potpisala svoj prvi filmski ugovor s producentom i scenaristom Birolom Guvenom.

U saopštenju iz produkcijske kuće MinT navedeno je da će novi Guvenov film “Digital Human”, za koji je napisao scenario, okupiti robote i ljude, a u bioskopima se očekuje već 2022. godine. Snimanje filma počinje u septembru ove godine.

I to bi bilo to… što smo umentničarili, umetničarili smo… Sophia the Robot

Posted by Headliner.rs on Sunday, 4 April 2021

Ističući da se sve vrlo brzo menja i da će roboti postati neizbežan element na filmu, Guven je naglasio da žele da budu pioniri tih promena. Dodao je da veruje da će doći dan i kada će roboti biti producenti i scenaristi.

Ajpera ja kazala da je bila vrlo uzbuđena tokom potpisivanja svog prvog ugovora, a prokomentarisala je i termin “robot glumica”.

– Lično mi se više dopada termin ‘digitalna glumica’. Zapravo ja sam jedna ideja. Ali ljudi će se odlučiti za one reči koje oni vole. Tako da je s tim nemam problem – kazala je Ajpera.

HL/Izvor: n1info.rs

Previous post

Originalni pevač AC/DC Dejv Evans objavio "Badass Greatest Hits" i pomenuo svoj bivši bend: Posle Malkolmove smrti, to više nije to...

Next post

Olivera Balašević: Sa plafona krene voda po kući, poplava, a Đole napiše "Ringišpil"...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *