Olivera Balašević: Sa plafona krene voda po kući, poplava, a Đole napiše “Ringišpil”…

0
52
Olivera Balađević/Photo: YouTube printscreen
Olivera Balađević/Photo: YouTube printscreen

Udovica legendarnog kantautora Đorđa Balaševića, Olivera, nakon duge medijske pauze oglasila se za javnost, pa je govorila o malo poznatim detaljima iz života sa Panonskim mornarom.

TRI BALAŠEVIĆEVE PESME U UDŽENICIMA ZA OSNOVNU ŠKOLU…

Olivera se dotakla i svog detinjstva, ali i usput otkrila kako je nastao Đoletov hit “Ringišpil”.

– Detinjstvo se trošilo kao da će zauvek trajati. Negde iz svog ličnog iskustva svedočila sam senzibilitetu, sećanjima i življenju mog Đorđa kome je zauvek trajalo detinjstvo. To je sasvim sigurno značajno, ali po percepciji u kojoj svet nije sačinjen isključivo iz materijalnog statusa. Teškoće koje su se našle pred mojim bratom i preda mnom koje je naša majka ponela vrlo hrabro i dostojanstveno, nijedanput nije poklekla i usadila je u nas jačinu. Dolazak na studije u Novi Sad je bila prekretnica u mom životu, bilo je i lepih i ružnih trenutaka. ’95 godine, kada se rodio Aleksa, kuća u kojoj smo živeli morala je da se renovira, tačnije krov da se zameni. U junu te godine, kad su počeli sa radovima, naša kuća izgledala je kao kabriolet, a kiše nikad obilnije – rekla je Olivera i nastavila:

ĐORĐE BALAŠEVIĆ DOBIO SVOJ PARK U PODGORICI: NA DAN KAD JE ROĐEN, TU JE POSAĐEN ORAH… A SVUDA SU TABLE S NJEGOVIM NEPROLAZNIM STIHOVIMA

– Sa plafona pojavi se prvo jedan veliki “stomak” koji samo pukne i krene voda po celoj kući. Tad sam bila jako zabrinuta, ali Đole me je smirivao rečima da ne treba da se nerviram. Ujutru kad sam ustala da spremim devojčicama doručak i prepovijajući Aleksu, primetila sam ogromnu žutu fleku i rascepljen plafon. Kako sam se približila da vidim malo bolje, videla sam da su oko rupe markerom napisani stihovi: “Curi od jutros, od četiri, pet rešilo nebo da potopi svet”. To je taj detinji pristup ozbiljnim situacijama, zajedno smo imali takav pristup životu, da budemo članovi orkestra koji je svirao dok je Titanik tonuo – rekla je Olivera za beogradske medije.

PORODICA BALAŠEVIĆ POKLONILA AKADEMIJI UMETNOSTI U NOVOM SADU OPREMU VREDNU 30.000 EVRA

Za kraj Olivera je dodala da će neke njene priče sa Đoletom ostati zauvek neispričane, budući da ih je nemoguće prepričati i staviti na papir.

Podsetimo, Đorđe Balašević je preminuo 19. februara 2021, a sahranjen je dva dana kasnije u rodnom gradu Novom Sadu, koji je tada proglasio Dan žalosti zbog njegove smrti. Na večni počinak ispratili su ga supruga, njihovo troje dece i brojni sugrađani, kao i poštovaoci.

HL/Izvor: direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime