Dejv Li Rot prešao u strip crtače, kombinuje drevnu japansku tehniku i – Photoshop. Pogledajte kako to izgleda…

0
113
Oglasi
Dejvid Li Rot/Photo: YouTube printscreen
Dejvid Li Rot/Photo: YouTube printscreen

Od aprila 2020. godine, nekadašnji pevač Van Halena Dejvid Li Rot proveo je veći deo svog vremena stvarajući crteže na temu COVID 19 – on ih naziva stripovima – a zatim gotove radove delio na svojim kanalima na društvenim mrežama.

Peti Smit trebalo je da zameni Dejvida Li Rota u Van Halenu… Dve stvari su sprečile da se ovo desi

Prema izveštaju New York Timesa, Rot je jednostavno uzeo olovku u ruke tokom lockdowna i počeo da crta, iako kaže da ga je umetnost već dugo zanimala.

– Moj pristup je najbolji iz oba sveta:  vintage i hiper-atomska digitala – rekao je. – Nešto poput gledanja “Dragneta” na iPadu.

– Znate, preselio sam se u Japan na više od dve godine da proučavam Sumi i kaligrafiju, četiri noći nedeljno sam vežbao, a zatim sam radio domaći zadatak. Isuse, proveo sam hiljade sati učeći da radim četkom sa konjskom dlakom i mastilom mkoje sam sam pravio. Taj recept se nije promenio već 700 godina – objasnio je Dejvid i dodao:

– Dakle, sve u stripu je ručno nacrtano – svi tipovi slova, sve boje, crte, osvetljenje – objasnio je.  – A kad  je to gotovo, nastavljam da radim sa Kolinom Smitom, “Led Zeppelinom Adobe Photoshopa”. Zajedno skeniramo sve i tada mogu da pređem u područja koja inače grafički nisu bila dostupna bez decenija napora.

Ovo nije prvi put da Rot deli neku svoju vizuelnu umetnost sa javnošću. Još 2009. godine Rot je objavio na desetine sopstvenih crteža i umetničkih dela, koja je u to vreme nazivao “autentičnim originalima i nesposobnim imitacijama”. Ponudio ih je kao “zvanični odgovor na pitanje – čime se bavite u slobodno vreme?“.

Prema Van Halen News Desku, frontmen Van Halena uvek se bavio umetnošću. Tokom čitavog života, dok je obilazio svet, uvek je bio glavni deo vizuelne strane Van Halena i uvek se trudio scenska predstava “izgleda kao što muzika zvuči”. Dizajnirao je scensku odeću, orkestrirao fotografisanje, osmislio scensku koreografiju itd. Takođe je imao ulogu u dizajniranju ranih knjiga knjiga Van Halena i nekoliko njihovih majica.

Dejvid Li Rot o Van Halenu: Uvek smo se mrzeli, sve do poslednjeg telefonskog poziva…

U martu 2020. godine, Rot je odložio poslednjih šest nastupa svog seta u Las Vegasu zbog pandemije korona virusa. Rot je nastupao kao predizvođač na severnoameričkoj etapi oproštajne turneje grupe KISS “End Of The Road” u februaru i martu 2020. Iste godine, u oktobru, gitarista Van Halena, Edi Van Hejlen umro je od raka u  u 65. godini.

Rot, koji je poslednji put nastupio sa Van Halenom 2015. godine, tvitovao je nedugo posle Edijeve smrti: “Kakvo je to samo dugo i sjajno putovanje bilo”.

Pogledajte neke do radova/stripova Dejvida Li Rota:

 

 

 

 

 

 

Izvor: blabbermouth.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime