Home»Muzika»Homeland»Snažno uz muziku… Festivalska sezona počinje Arsenal Festom 24. juna u Kragujevcu

Snažno uz muziku… Festivalska sezona počinje Arsenal Festom 24. juna u Kragujevcu

6
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Arsenal Fest 11 biće održan od 24. do 26. juna u Kragujevcu, a na njemu će da nastupe Yngwie Malmsteen, Dubioza kolektiv, Riblja čorba, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Hladno pivo, Dub FX i mnogi drugi regionalni izvođači.

Arsenal je prvi veliki domaći festival ovog leta koji će biti održan pred publikom, uz poštovanje svih neophodnih zdravstvenih mera, i slogan – “Snažno uz muziku”.

Imajući u vidu da se globalna muzička industrija posle više od godinu dana tek otvara, dolazak inostranih bendova i dalje je logistički teško izvodiv pa je Arsenal ovog leta više okrenut nekim od najznačajnijih imena regionalne muzike, uz tradicionalno izdvojen prostor za nove i sve poznatije muzičare.  

Na Main Stageu Arsenala prve večeri sviraće Partibrejkers, Bajaga i Instruktori i Brkovi. Petak, 25. jun pripada Hladnom pivu, Dubioza kolektivu i australijskom muzičaru Dub FX-u.

Vlasnik hitova “Flow”, “Love Someone” i “So Are You”, koji je svojevremeno oduševio publiku Arsenala (2017), sada se posle pauze upravo u Kragujevcu vraća živi nastupima uz poruku: “Ne mogu da dočekam otvaranje (koncertnih) prostora!”

Završne večeri, 26. juna, u “Knežev arsenal”, dolaze Osvajači, Orthodox Celts i premijerno pred domaću publiku svetski gitarski heroj Ingve Malmstin, koji poručuje: “Jedva čekam da vas sve vidim tamo!”

Posebno treba istaći da se Riblja čorba 26. juna u Kragujevcu vraća nastupima posle teške godine tokom koje su izgubili Mišu Aleksića (1953-2020).

– Arsenal je prva svirka Čorbe bez našeg brata Miše. Poslednji put smo svirali 29. februara 2020. u Kranju sa Mišom. Biće nam nezamislivo teško bez njega na basu, ali znamo da nas on odozgo gleda i tera da nastavimo dalje. U Kragujevcu će na basu biti naš tehničar, a inače basista grupe Orvel 69, Ivan Stanković Ivke, koji je već jednom menjao Mišu u Kruševcu. Tačno je da dugo nismo svirali i svi smo veoma uzbuđeni zbog nastupa na Arsenalu. Lično, uvek imam tremu, a sada na samu pomisao na nastup umirem od straha. Ali vežbaćemo i bićemo odlični, jer to dugujemo i našim vernim navijačima i Miši – poručio je Bora Đorđević.

Na Garden Stageu prve večeri sviraju Bjesovi, KBO!, Obojeni program i Repetitor, Darkshines, Keni nije mrtav, Kruševac geto i Funk Shui.

U petak, 25. juna dolaze Nikola Pejaković Kolja, Nikola Vranjković, Svemirko, Nikom ništa, Kika, Dram i Klinac i Kendi.

Završno veče Arsenala 11 pripada bendovima Kanda kodža i Nebojša, Pero Defformero, Texas Flood, Peter Vein, Dead Joker, Gazorpazorp i izvođačima Ivanu Jegdiću, Voyageu i Sajsi MC.

Na Explosive DJ Stage 24. juna dolaze Gorache b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy i Vladimir Aćić, druge večeri Hunckie b2b Petrovitz YU, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Lea Dobričić, dok su 26. jun u rustičnom zdanju “Čaurnice” Sale Jovanović & Markwood (LIVE), Bokee, Wise D & Kobe i Dejan Milošević.

Nažalost, usled i dalje nepovoljne globalne situacije sa Kovid-19 pandemijom na predviđene turneje neće ići Placebo i Gogol Bordello, pa samim time nisu u mogućnosti da dođu ovog leta u Kragujevac, već su njihovi nastupi prebačeni za Arsenal Fest 2022. godine, čiji će datumi biti saopšteni naknadno.

Ulaznica kupljena samo za 23. jun 2020. godine, odnosno 24. jun 2021. sa logom benda Placebo, ostaje važeća za naredni Arsenal i dan kada će svirati Placebo. Ukoliko neko želi, povrat počinje od 1. januara 2022. godine.  

Komplet ulaznica za sve tri večeri Arsenal Festa 11 košta 3.000 dinara, dok je za jedno veče 1.500 dinara preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs. U Kragujevcu prodaja ide preko Doma omladine, Da Gama Travel-a, Triptiha i Music Store-a.

Previous post

Tri Balaševićeve pesme u udženicima za osnovnu školu...

Next post

Headlinerke urbane kulture - Milica Ševarlić: Najveći profesionalni izazov i dostignuće je biti podrška talentu koji nastaje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *