Home»Muzika»Homeland»Ego predstavio “Hypnotech“, prvi singl sa predstojećeg debi albuma

Ego predstavio “Hypnotech“, prvi singl sa predstojećeg debi albuma

4
Shares
Pinterest Google+
Ego/ Photo: Igor Jovanović
Ego/ Photo: Igor Jovanović

Niški alternativni rok bend Ego objavio je prvi video singl pod nazivom “Hypnotech“ koji će se naći na njihovom debi albumu “Mechanisms“.

Ego inspiraciju za svoju muziku nalazi mahom na britanskoj alternativnoj sceni ali uz primese raznih drugih žanrova i izvođača.

U prvoj postavi bend je osnovan još 2009. godine, a posle nekoliko singlova i učešća na festivalima po Srbiji, 2014. je prestao sa radom.

Posle nekoliko godina pauze, nova ekipa u sastavu Milan Mirić (vokal, gitara), Ilija Kocić (gitara), Miloš Dabetić (bas gitara) i Aleksandar Jakšić (bubnjevi) vraća Ego na scenu.

Teme njihovih pesama su lične, unutrašnje vrednosti  – “protagonista” traži odgovore u sebi i o sebi, pokušavajući da shvati mehanizme funkcionisanja jednog čoveka sa samim sobom, kao i u “spoljašnjem svetu”. U skladu s tim, debi album čije je objavljivanje planirano za ovu godinu, nazvan je “Mechanisms”. 

Ego/ Photo: Bogdan Milošević
Ego/ Photo: Bogdan Milošević

Za prvi singl sa budućeg izdanja, bend je odabrao pesmu “Hypnotech“, koja govori o tome kako se pojedinac snalazi u masi.

– Ta masa često ima tendenciju da uguši pojedinca i pretvori ga u nešto sto nije, a sto se od njega očekuje da bude, da ga “hipnotiše” i uzme pod svoje – objašnjavaju članovi benda i dodaju:
– Pesmu smo izabrali kao prvi singl jer je energična i živahna, a opet blago psihodelična i s određenom dozom tenzije. Tu energiju smo i želeli da prenesemo na spot. Igor Jovanović, koji je radio na spotu, je na sjajan način izneo vizuelni identitet pesme – u toku spota raste osećaj psihodelije i blagog nemira. Vizuelni efekti, svetla, “glitchevi” u skladu su sa porukom pesme – “They try to hypnotize, to see who I am, to be who I am”.

Novi singl snimljen je u Devotion studiju u Beogradu. Za snimanje je bio zadužen Marko Živanović, mix je uradio Ivan Petrović, a master John Davis (Metropolis Studios, London).

Spot je snimio i režirao Igor Jovanović u saradnji sa MMD Studio Niš.

Previous post

Paiz Music Festival 23. i 24. jula na Hvaru... A tamo vas čekaju Tate Romanova, Justin's Johnson, Let 3...

Next post

HL Intervju - Noctiferia: Radimo stvari onako kako se nama sviđa, ništa nije dobro ako je na silu...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *