Home»Muzika»Sjajna vest… Ingve Malmstin potvrdio dolazak na Arsenal Fest u Kragujevac

Sjajna vest… Ingve Malmstin potvrdio dolazak na Arsenal Fest u Kragujevac

4
Shares
Pinterest Google+
Ingve Malmstin/Photo: Arsenal fest promo
Ingve Malmstin/Photo: Arsenal fest promo

Legendarni gitarski heroj Ingve Malmstin potvrdio je da dolazi na Arsenal Fest koji će biti održan 24, 25. i 26. juna u Kragujevcu.

– Jedva čekam da vas sve vidim tamo! – poručuje fanovima Malmstin, kome će Main Stage Arsenala 26. juna biti jedan od prvih nastupa posle više od godinu dana sviračke pauze uslovljene pandemijom Kovid-19.

Virtuozni Šveđanin, koji je tokom četiri decenije karijere, spajajući uticaje kompozitora kakvi su Bah, Paganini i Vivaldi, doprineo rođenju žanra nazvanog neoklasičarski melodični rok, nedavno se oglasio singlom “Wolves at the Door” kojim najavljuje novi album “Parabellum” predviđen za kraj jula.

– Ovaj album mi veoma mnogo znači i to na više načina. To je povratak mojim neoklasičarskim korenima, a pomaže i plemenitoj stvari. Omot je uradio svetski priznati vizuelni umetnik i slikar David Banegas, sa ciljem da se prikupe sredstva i podigne svest o deci bez roditeljskog staranja. Bilo je sjajno raditi na tako nečemu – ističe Ingve.

Malmstin je eksplodirao na svetsku scenu još kao dvadesetogodišnjak zahvaljujući zapanjujućoj, munjevitoj tehnici sviranja gitare, počev od albuma “Rising Force” (1984). Jedan od vrhunaca njegove karijere bio je u potpunosti klasičarski pristup solo električnoj gitari i orkestru na albumu “Concerto Suite” (2002).

Ostala brojna imena izvođača koji će nastupiti 24, 25. i 26. juna na Arsenalovom Main, Garden i Explosive DJ Stage-u biće saopštena za nekoliko dana.

Komplet ulaznica za sve tri večeri Arsenala je 3.000 dinara preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. U Kragujevcu prodaja ulaznica ide preko Doma omladine, Da Gama Travel-a, Trptiha i Music Storea.

Previous post

Zak Snajder, reditelj "Lige pravde" i "300", želi da snimi - religiozni porno film

Next post

Glen Klouz priznala: Od sedme do 22. godine bila sam deo kulta, to je moju ličnost formiralo sasvim pogrešno...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *