Home»Pulse»Najave»Pink Floyd kao inspiracija… Premijera predstave “The Wall” 25. maja u Domu omladine Beograda

Pink Floyd kao inspiracija… Premijera predstave “The Wall” 25. maja u Domu omladine Beograda

4
Shares
Pinterest Google+

Studio Centar svoj 15 rođendan proslaviće 25. maja od 20:00 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda, premijerom pozorišne predstave “The Wall“ koja je inspirisana istoimenim albumom grupe Pink Floyd.

Ovaj pozorišni komada, u kome učestvuje više od 20 polaznika Studio Centra najrazličitijih uzrasta, govori o nemogućnosti zdravog i slobodnog odrastanja u okruženju koje je postalo bolesno i robotizovano, usled globalne degradacije sistema vrednosti koji smo, ne tako davno, poznavali.

Odnosi roditelja i nastavnika prema deci, odrastanje uz nasilne i nemoralne sadržaje na medijima, kriminal, bolesti, novac, sebičluk i nedostatak osećaja empatije prema drugima, su samo neke od tema i pitanja, koja postavljamo kroz ovu predstavu.

Svako dete je jedinstveno po nekoj svojoj sposobnosti i želji da bude drugačiji, ali u vremenu opšte uniformisanosti (i estetske i mentalne), bivaju ograničeni i prinuđeni da budu kao i svi ostali. Kako ostati svoj, a prilagoditi se vremenu u kojem živiš?

Koncept i režija: Nenad Radović. Asistent režije: Nemanja Stanković. Dizajn: Ana Stefanović

The Wall, Studio Centar/ Photo: Promo (DOB)
The Wall, Studio Centar/ Photo: Promo (DOB)

Saradnja Studio Centra i Doma omladine Beograda, na polju zajedničke realizacije edukativnog pozorišnog repertoara za mladu publiku, koja je započeta u maju 2017. godine pokazala se kao neophodna, jer je današnjim tinejdžerima, gotovo oduzeto pravo da se pozorišno obrazuju, jer je većina pozorišnih programa namenjena, ili deci, ili odraslima.

Edukacija tinejdžera, i njihovo uvođenje u kulturne institucije, kao i uključivanje u kulturni život, predstavlja veliku obavezu, ali i veliki izazov.

Do početka pandemije u martu 2020. godine, predstave Studio Centra u Domu omladine Beograda, videlo je više od 10.000 posetilaca, pretežno tinejdžera, dok je prvi Angažman fest, koji je realizovan zajedničkim snagama privukao veliku pažnju , kako nastavnika i učenika, tako i starijih gledalaca, medija i stručne javnosti.

Ulaznice po ceni od 500 dinara možete da kupite na svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online putem portala www.tickets.rs

The Wall, Studio Centar/ Photo: Promo (DOB)
The Wall, Studio Centar/ Photo: Promo (DOB)
Previous post

Robin Šulc, Satori i Ece Ekren nova imena Exita 2021

Next post

13. Španski metar: Filmske razglednice sa različitih meridijana

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *