Legendarni Kvinsi Džons dao kontroverzan intervju: Nisam hteo da sarađujem s Elvisom Prislijem jer je bio – rasista

0
225
Kvinsi Džons/Photo: netflix promo
Kvinsi Džons/Photo: netflix promo

Kvinsi Džons izjavio je u intervjuu za The Hollywood Reporter da nije hteo da sarađuje s Elvisom Prislijem, tvrdeći da je pokojni pevač bio rasista.

88-godišnji muzičar i producent to je izjavio nakon što je uporedio Majkla Džeksona s Prislijem, prisećajući se snimanja filma “The Wiz” iz 1978. godine.

– Majkl Džekson je kopirao Elvisa, želeo je da bude “kralj popa” – a na pitanje da li je ikad sarađivao s Prislijem, Džons je odgovorio: – Ne. Ne bih nikada sarađivao s njim.

KVINSI DŽONS, BEZ PARDONA: BITLSI SU NAJGORI MUZIČARI NA SVETU, A U2 PIŠU SOLIDNE ROK PESME

Upitan zašto ne, 88-godišnji Kvinsi Džons je objasnio:

– Pisao sam za Tomija Dorsija još 50-ih. I Elvis je u jednom trenutku ušao kod nas, a Tomi je rekao: “Ne želim da sviram s njim jer je rasista”. Ali svaki put kada sam video Elvisa, uvežbavao ga je Otis Blekvel (afroamerički muzičar), autor njegovog hita “Don’t Be Cruel”  govoreći mu kako treba da peva.

Elvis Prisli/Photo: YouTube printscreen
Elvis Prisli/Photo: YouTube printscreen

S druge strane The Hollywood Reporter tvrdi da je Blekvel 1987. godine u emisiji kod Dejvida Letermana izjavio da se on i Prisli nikada nisu ni upoznali.

KVINSI DŽONS SE IPAK OPARIO… NA SUDU DOBIO 9,4 MILIONA DOLARA OD AUTORSKIH PRAVA ZA PESME MAJKLA DŽEKSONA

Intervju je potom nastavljen u sličnom tonu pa je Džons upitan da komentiriše proteste povodom smrti DžoržaFlojda.

– Dugo je to tinjalo. Ljudi su okretali glavu na drugu stranu, ali meni je zapravo svejedno je li u pitanju mizoginija ili rasizam. Morate biti naučeni kako nekoga da mrzite. Ne dolazi to prirodno samo po sebi. Osim ako vas nisu tako naučili. Jednostavno mislim da je to jako loša navika.

HL/Izvor: nacional.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime