3
Shares
Pinterest Google+
Marko Louis, Ćutaću/printscreen
Marko Louis, Ćutaću/printscreen

“Ćutaću”, naslov je novog singla i video spota Marka Louisa. Pesma se nalazi na Markovom poslednjem albumu “Sloboda”, koji je objavljen krajem prošle godine za izdavačku kuću Lampshade Media.

Kombinovanjem elemenata globalne world muzike, fanka, jazza, spakovano u muzičkim okvirima balkanskog duha i zaraznog ritma, pesma “Ćutaću” je već hit u regionu. Od objavljivanja albuma ova pesma je dominirala kod publike i osvojila za kratko vreme uši i srca Markovih fanova i muzičke publike. Aranžmanom, pesmi predodređena folk sudbina dobila je neočekivanu dimenziju, zahvaljujući Markovom pristupu ka kombinovanju tradicionalnog i savremenog zvuka.

Marko Louis, Ćutaću/printscreen
Marko Louis, Ćutaću/printscreen

Kompozitor i tekstopisac Slavko Milovanović, koji inače komponuje pretežno pop muziku, napisao je emotivnu, čak bi se moglo reći kafansku pesmu. Marko je svojim aranžmanom, specifičnog ritma i duha, poveo pesmu ka svojstvenom stilu i žanru:

– Slavko je otpevao pesmu na svom IG profilu. Zvučala je kafanski, ali je imala neku notu lepote i činilo mi se da bi u svakom žanru dobro zučala. Stupio sam sa njim u kontakt i rekao mu da mi se pesma sviđa i da bih je rado snimio u svom fazonu. Slavko je prihvatio izazov, a odmah zatim počelo je i snimanje – rekao je Marko Louis.

Marko Louis, Ćutaću/printscreen
Marko Louis, Ćutaću/printscreen

Režiju i produkciju video spota potpisuje dugogodišnji Markov saradnik Dragan Jereminov. Marko i on odlučili su da je ova pesma zaslužila filmsku realizaciju video spota. Okupljena je vrhunska glumačka ekipa koju čine Milena Radulović, Uroš Jakovljević i Branislav Jerković.

– Milena i ja se znamo od njenog rođenja. Naše porodice su veoma bliske, gotovo smo kao familija. Uroša znam sa fakulteta, gde sam mu bio realizator zvuka na završnom studentskom projektu, a Banetu Jerkoviću i njegovoj supruzi sam pevao na svadbi, koja je bila nezaboravna. Milena i ja dugo planiramo da sarađujemo na nekom projektu. Drago mi je da se to desilo sa pesmom “Ćutaću”. Ovo je svakako tek početak naše kreativne saradnje – rekao je Marko Louis.

Pogledajte spot za “Ćutaću”:

Previous post

Veče posvećeno stvaralaštvu Vanje Bulića 24. maja u KC Čukarica

Next post

Kika se "Pokvarila" u novom spotu... 🙂 Ovim singlom Kristina Jovanović najavljuje album "Na ivici mogućnosti"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *