Home»Kult»Emitovan je samo jednom, a onda je završio u “bunkeru”… Posle 50 godina sada dostupan dokumentarac o Džonu Lenonu i Joko Ono

Emitovan je samo jednom, a onda je završio u “bunkeru”… Posle 50 godina sada dostupan dokumentarac o Džonu Lenonu i Joko Ono

4
Shares
Pinterest Google+
Džon Lenon i Joko Ono/Photo: facebook@JohnLennon&YokoOno
Džon Lenon i Joko Ono/Photo: [email protected]&YokoOno

Dokumentarni film o Džonu Lenonu i Joko Ono “24 Hours: The World of John and Yoko” postao je dostupan putem streaminga posle više od 50 godina neprikazivanja. Dokumentarac može da se pogleda na platformi Amazon Coda Collection.

Prvu heavy metal stvar u istoriji odsvirali su Beatlesi? Džon Lenon i Pol Makartni su bili ubeđeni u to…

Reč je o 30-minutnom filmu koji je premijerno prikazan na BBC-u davne 1969. godine kada je emitovan samo jedan jedini put. U objašnjenju filma piše da ovaj “intimni dokumentarac, snimljen tokom svega pet dana, prikazuje dan u životu Džona i Joko dok je Lenon još bio član Beatlesa, u vreme brojnih kontroverzi i aktivizma koji su bili glavna briga u svakodnevnom životu slavnog para”.

Da li ste znali da je Džon Lenon poklonio Josipu Brozu – dva žira… Ovo je pismo koje je pratilo neobičan poklon

Film je režirao Pol Morison koji prati kreativni proces Džona Lenona i Joko Ono. Film je sniman u Abbey Road Studios, Lenonovom imanju Tittenhurst Park i sedištu Apple Recordsa. Novinar Alan Lajt objavio je novi uvodnik za film “24 Hours: The World of John and Yoko” u kojem je napisao: “Fascinantni snimci izuzetno važnih životnih trenutaka za Džona i Joko. Portret dvoje energičnih i nadahnutih umetnika-aktivista, sa snažnim osećajem svrhe i neustrašivim stavom, čak i usprkos otporu i podsmehu”.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Beogradski mesec fotografije... Izložba "Platforme" Natana Dvira u Domu omladine

Next post

Zagrevanje za koncert u DOB-u... Ana & The Changes objavili pesmu "Tu"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *