Home»Kultura»Beogradski mesec fotografije… Izložba “Platforme” Natana Dvira u Domu omladine

Beogradski mesec fotografije… Izložba “Platforme” Natana Dvira u Domu omladine

4
Shares
Pinterest Google+

Izložba radova “Platforme” izraelskog fotografa Natana Dvira biće otvorena 25. maja u 19:00 časova u Domu omladine Beograda, kao deo aktuelnog izdanja manifestacije Beogradski mesec fotografije (Belgrade Photo Month) koja se održava na više lokacija u Beogradu.

“Platforme” predstavljaju istraživačku seriju jedinstvene podzemne arhitekture Njujorka, kroz koju se svakodnevno prolazi, tj. u kojoj se privremeno boravi.

Metro platforme, posmatrane sa tačke gledišta putnika sa suprotnih strana, predstavljaju voajersko iskustvo precizno presečeno arhitekturom prostora.

Platforme/ Photo: Natan Dvir (promo, BMF)
Platforme/ Photo: Natan Dvir (promo, BMF)

Platforma postaje pozornica gde glumci zauzimaju svoja privremena mesta pre dolaska voza, prizivajući naredni čin.

Kombinovanjem voajerizma i fotografije i korišćenjem prednosti arhitekture podzemne železnice, u seriji se odražava otuđenost, odvajanje, lični prostor, individualizam, usamljenost i prolazna povezanost podzemnih prolaza urbanog megalopolisa.

Posle otvaranja, posetioci će moći da posećuju izložbu od utorka do subote  u terminu 12:00 do 21:00 čas i nedeljom od 12:00 do 18:00 časova, do 4. juna.

Platforme/ Photo: Natan Dvir (promo, BMF)
Platforme/ Photo: Natan Dvir (promo, BMF)

 

Previous post

Otvoren 13. Španski metar projekcijom filma "Dželat" Luisa Berlange u Jugoslovenskoj kinoteci

Next post

Emitovan je samo jednom, a onda je završio u "bunkeru"... Posle 50 godina sada dostupan dokumentarac o Džonu Lenonu i Joko Ono

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *