Home»Muzika»Guitar Art Festival… Premijera koncerta za gitaru i orkestar “Recuerdos de Belgrado” u Kolarčevoj zadužbini

Guitar Art Festival… Premijera koncerta za gitaru i orkestar “Recuerdos de Belgrado” u Kolarčevoj zadužbini

4
Shares
Pinterest Google+

U okviru 21. Guitar Art Festivala održaće se 5. juna u Zadužbini Ilije M. Kolarca premijera koncerta za gitaru i orkestar “Recuerdos de Belgrado”, koji je komponovao poznati nemački kompozitor Hoakin Klerč.

“Recuerdos de Belgrado” izvešće Simfonijski hor i orkestar RTS pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, a solisti na gitari pored Klerča, biće virtuozi Marko Tamaljo iz Austije, Rafael Agira i David Martines iz Španije.

Photo: Promo
Photo: Promo

Kompozitor i gitarista Hoakin Klerč po rečima kritike spada u vodeće svetske ako ne i najbolje gitariste svoje generacije. Klerč je u svojoj kareijeri već posetio Beograd i održao koncert na Guitar Art festivalu. Inspirisan autentičnošću srpske prestonice, kao i posebnom enrgijom festivala koji okuplja najbolje gitariste iz celog sveta, komponovao je delo posvećeno Beogradu.

Hoakin Klerč je imao nameru da oživi balkanske teme u okviru koncerta “Recuerdos e Belgrado”, koristio je četiri poznate melodije koje se prožimaju sa kompozitorovim muzičkim svetom. muziku.

Kompozitor koncert posvećuje Beogradu, Guitar Art Festivalu i njegovom osnivaču i direktoru Bošku Radojkoviću, koji je uspeo da u protkle dve decenije napravi autentičan i jedinstven festival u Beogradu na kome se najveći gitaristi iz celog sveta okupljaju, druže, usavršavaju i tako motivisani stvaraju nova gitarska dela, koja postaju savremeno gitarsko nasleđe celog sveta.

A možete da instalirate i Art aplikaciju i pratite deo programa festivala… Guitar Art Festival 40 Fingers Vlatko Stefanovski

Posted by Headliner.rs on Friday, 14 May 2021


Dirigent Bojan Suđić zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTS tradicionalno je deo festivalske produkcije stvaranja savremene gitarske muzike.

Ovo je treća premijera koncerta za gitaru i orkestar koji je pisan specijalno za beogradski Guitar Art Festival, a koju izvodi Simfonijski orkestar RTS na čelu sa Suđićem.

Koncert se održava uz podršku Delagacije EU u Srbiji, kao i podršku Ambasade Nemačke, Ambasade Španije i Austrijskog kulturnog foruma.

Prodaja novih ulaznica po ceni od 1200,00 dinara, kao i zamena starih koje su kupljene za 14. mart 2020. (besplatne ulaznice 0,00 dinara se poništavaju)  za koncert “Recuerdos de Belgrado”, biće moguća od srede, 19. maja na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Gitara/ Photo: pixabay.com
Gitara/ Photo: pixabay.com

 

Previous post

Vlatko Stefanovski i V3 Trio 30. jula na Tašmajdanu

Next post

Coraxova "Paralelna stvarnost"... Otvaranje Izložbe Predraga Koraksića 24. maja u Dorćol Platzu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *