Rok legenda Rodžer Voters podržao fudbalere Arsenala i Lestera koji protestuju zbog napada na Palestinu

0
28
Rodžer Voters/Photo: facebook@rogerwaters
Rodžer Voters/Photo: facebook@rogerwaters

Basista, tekstopisac, pevač i kompozitor Pink Floyda, Rodžer Voters, pohvalio je Mohameda Elnenija zbog njegovog glasnog protivljenja  sukobu u Palestini.

Brojne globalno poznate ličnosti glasno su govorile o tom pitanju, pri čemu se većina njih priklonila Palestini, uključujući afričke i arapske fudbalere kao što su Mohamed Salah, Rijad Marez, Sadio Mane i Amad Dialo.

Međutim, upravo je Elnenijev tvit imao najviše reakcija, nakon što je egipatski internacionalac na svom nalogu objavio: “Moje srce, moja duša, moja podrška tebi Palestino”.

Fanov su generalno reagovali pozitivno, osim jevrejske baze navijača Arsenala koja je ono što je Elneni napisao označila kao “rasistički”, “diskriminatorno” i “antisemitski”.

Lavazza Group, glavni sponzor Arsenala, čak je rekla da će održati hitne razgovore sa odborom topdžija posle komentara egipatskog internacionalca.

Lavina besa se obrušila na “Čudesnu ženu”… Gal Gadot na meti zbog tvita o sukobu između izraelske vojske i Hamasa

Nakon trijumfa Lester Sitija nad Čelzijem u finalu FA kupa u subotu, vezista ekipe Hamza Čaudri, koji je poreklom Bangladešanin-Grenadijanac, držao je palestinsku zastavu zajedno sa saigračem Veslijem Fofanom tokom proslave pobede.

Rok legenda i suosnivač Pink Floyda, Rodžer Voters, objavio je video na svom Twitter nalogu u kojem hvali Čaudrija za ono što je uradio i pozvao je još fudbalskih ličnosti da krenu u akciju.

Muzičari digli glas glas protiv bombardovanja Palestine… Reagovali RATM, Holzi… i Rijana (možda bolje da nije)

Voters je pozvao FIFA i UEFA da kazne izraelsku FA ne dozvoljavajući im da učestvuju na međunarodnim utakmicama dok se “ne pridržavaju međunarodnog zakona i osnovnih ljudskih prava”.

Ovo je deo njegove kampanje u pokušaju da “zaustavi Izrael da deluje svojim izuzetno rasističkim i aparthejd sistemom u svom ugnjetavanju Palestinaca”.

Iako u svom videu nije spomenuo Elnenija, Voters, dokazani navijač Arsenala,u naslov snimka stavio je “za mog omiljenog strelca”:

HL/Izvor: kingfut.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime