Home»Life Story»Najmisteriozna muzička zvezda današnjice… Enya slavi 60. rođendan, ima milione, živi u dvorcu kao kraljica i pustinjak

Najmisteriozna muzička zvezda današnjice… Enya slavi 60. rođendan, ima milione, živi u dvorcu kao kraljica i pustinjak

6
Shares
Pinterest Google+
Enya/Photo: YouTube printscreen
Enya/Photo: YouTube printscreen

Za Enyu, neponovljivu keltsku popularnu muzičku zvezdu s kraja 80-ih i početka 90-ih, kažu da je jedna od najbogatijih žena Irske i Velike Britanije.

Nesporno je, međutim, da je ta žena apsolutno najuspešnija muzička autorka s tih prostora. A apsolutno je sigurno da je jedna od najmisterioznijih i najčudnijih pojava u svetskoj popularnoj muzici danas. Rođena je kao Enya Patricia Brennan 17. maja 1961. godine. Kad je tek počinjala samostalnu karijeru 1986. kada je imala 25 godina, niko joj nije predviđao neki poseban uspeh.

Od 1997. Enya živi u viktorijanskom dvorcu Manderley u okolini Dablina. Prvi joj je, nazovimo to komšijom, Bono Voks, a u javnosti se pojavljuje izuzetno retko.

MISTERIJA ZVANA ENYA: NE IZLAZI IZ SVOG ZAMKA VEĆ 10 GODINA I PEVA NA IZMIŠLJENIM JEZICIMA

Navodno živi okružena mačkama, kojih je, koliko je potvrđeno, u jednom trenutku imala desetak. Njen ujak kaže da Enya živi kao kraljica ili kao pustinjak, kao i da je ni njena porodica ne viđa nešto previše. Prijatelji kažu da “baš i nije prasak smeha”, a ona je sama u retkim trenucima kada je davala izjave, znala da kaže da je posle snimanja, a njima se bavi svaki dan, tako mračno raspoložena da ne može da zamisliti kakav bi to stalniji životni partner mogao biti u stanju da je podnosi je takvu. A tek brak, tako nešto bi joj bila noćna mora. Zato nastavlja da živi sama. Tvrdi da joj je tako odlično, da je njena muzika sav njen svet. Povremeno peva pjesme na izmišljenim “tokenovskim jezicima” sindarin i quenya.

U svakom slučaju, srećan rođendan čudakinjo.

Previous post

Iz garaže - na vinil... Stuttgart Online objavio best of kompilaciju ""Štutgart na vezi"

Next post

Read&Roll: Knjige koje se čitaju - glasno... "Clandestino: U potrazi za Manu Chaom", priča o bardu obespravljenih i frulašu siromašnih

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *