Home»Muzika»Čist pustinjski, lascivni, prigušeni blues… Bili Gibons objavio video za “My Lucky Card”, snimljen u kultnom klubu “Pappy & Harriet”

Čist pustinjski, lascivni, prigušeni blues… Bili Gibons objavio video za “My Lucky Card”, snimljen u kultnom klubu “Pappy & Harriet”

5
Shares
Pinterest Google+
Bili Gibons/Photo: YouTube printscreen
Bili Gibons/Photo: YouTube printscreen

ZZ Top legenda Bili Gibons objavio je video za “My Lucky Card” preuzet sa njegovog predstojećeg studijskog albuma “Hardware”.

Video za pesmu – tipično lascivan, prigušen bluz – snimljen je u legendarnom klubu “Pappy & Harriet”, zapravo restoranu sa roštiljem, binom i kultnom muzičkom istorijom u blizini nacionalnog parka Joshua Tree.

Stiven Tajler i Bili Gibons udružili snage u coveru Fleetvood Maca i to zvuči… da se smrzneš

Pappy’s je ranije bio domaćin muzičarima među kojima su Pol Makartni, Erik Bardon, Eagles of Death Metal, Queens of the Stone Age, Babes In Toiland, Rufus Vajnrajt, Lusinda Vilijams, Leon Rasel, Riki Li Džons iRobert Plant, a takođe je i mesto održavanjaa Cracker i Camper Van Beethoven godišnjeg Camp-Out festivala.

– Mislili smo da bi Pappy’s bio sjajno mesto za nas da snimimo video, jer odražava grubu pustinjsku atmosferu koja je bila inspiracija za album – kaže Gibons. – U ovoj pesmi sviram slide gitaru, ali nisam želeo da donesem originalni slajder za snimanje. Improvizovali smo i koristili flašu piva.

Bili Gibons/Photo: YouTube printscreen
Bili Gibons/Photo: YouTube printscreen

– Prošli smo kroz “slučaj” tražeći samo pravi grlić boce i, na kraju, pronašli jedan sa klasičnog meksičkog piva. To je sigurno bilo dobro istraživanje o utaživanju žeđi.

Hardware, cover/Concord Records
Hardware, cover/Concord Records

Režiser videa je Hari Ris, koji je takođe radio na klipovima za dve numere koje su već izašle sa albuma “Hardware” – “West Coast Junkie” i “Desert High”.

Naslov “Hardwer” je svojevrsni omaž inženjeru zvuka Džou Hardiju, koji je preminuo posle kratke bolesti 2019. Hardi je radio sa Gibonsom i ZZ-om Topom još od klasičnog “Eliminatora” 1983. godine, a na naslovnoj strani novog albuma nalazi se ilustracija kultnog Forda Coupe iz 1933. godine.

HL/Izvor: loudersound.com

Previous post

Klepton u pismu priznao: Imao sam užasnu reakciju na vakcinu protiv Covid-19, mislio sam da više nikad neću svirati. A propaganda je rekla da je vakcina sigurna za sve ...

Next post

Slobodan Trkulja i Balkanopolis 30. maja u Kombamk dvorani

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.