Home»Muzika»Šarena pojava opevala svoj “Mrtvi Sisak”… Pogledajte spot za pesmu koju će razumeti u svakom kutku regiona

Šarena pojava opevala svoj “Mrtvi Sisak”… Pogledajte spot za pesmu koju će razumeti u svakom kutku regiona

4
Shares
Pinterest Google+
Šarena pojava/Photo: YouTube printscreen
Šarena pojava/Photo: YouTube printscreen

Pose nedavnog predstavljanja javnosti sa singlom “Ravnoteža”,  rap rock kvintet Šarena pojava iz Siska nastavlja niz objavljivanja pesama koje će se naći na njihovom albumu prvencu čije se objavljivanje očekuje u ranu jesen ove godine. Za drugi singl i prvi video spot odabrana je, s obzirom na nedavne potrese i predstojeće izbore, pesma pomalo provokativnog naziva i sadržaja, a to je “Mrtvi Sisak”.

Momci iz benda napominju da se ne radi o pesmi s političkom pozadinom kao i da prema svom gradu osećaju veliku ljubav i privrženost. Stanje društva u njihovom gradu ne odskače nimalo od stanja u bilo kojem drugom gradu, a zbog toga je komentar situacije primjenjiv na celu državu, ali i na region.

Ideja i koncept spota izašli su iz glave gitariste Mirka, dok je realizator projekta bivši član benda Goran Mandić poznat i kao Limeniks Artworks.

Da podsetimo, Šarena pojava jedna je od onih pojava – pardon, grupa – koje su “začete” slučajnim susretom u kasnim satima jednog dobrog tuluma. Dva dečka iz Siska, Mirko Međed – rocker u duši, s dugogodišnjim stažem u bendu Pištolj na gumene metke – i Dario Županić – u tamošnjim hip hop krugovima poznat i kao Župnik – kliknuli su na prvu i našli se u zajedničkom projektu. Ubrzo su nanizali naramak pesama društveno-socijalne, intimno-ljubavne i satirično-humoristične tematike, tečno odrepovane i ojačane zvučnom slikom čvrstog rocka, grungea i punka. U bend uskoro uskaču kolege im Matija Lović na bubnjevima, Valentino Žmirić na basu i Sven Tomanić na trubi pa Pojava postaje kompletna. I šarena.

Previous post

Taj vrli novi perverzni svet... Glumica Kara Delevinj daje na NFT aukciju video o - svojim intimnim delovima tela

Next post

Penzionisao se najstariji DJ na svetu... Napunio 96, pa se oprostio se od slušalaca pesmom "Time to say goodbye"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *