Home»Film»Извини Томе Крузе, Јулија те претекла… Rusi će ipak prvi snimiti igrani film u svemiru

Извини Томе Крузе, Јулија те претекла… Rusi će ipak prvi snimiti igrani film u svemiru

4
Shares
Pinterest Google+
Julija Peresild/Photo: instagram@juliaperesild Verified
Julija Peresild/Photo: [email protected]

U julu prošle godine objavljeno je da Tom Kruz i redatelj Dag Liman planiraju da snime prvi igrani film u svemiru i to u saradnji sa SpaceX  Ilona Maska i NASA.

Izvori bliski portalu Variety koji je prvi objavio ovu vest tvrdili su da će budžet ovog filma iznositi barem 200 miliona dolara dok će Tom Kruz zaraditi, procenjuje se, između 30 i 60 miliona dolara. On neće samo glumiti već će biti i producent filma pa će dobiti i procenat od njegove zarade. Ali, kako je Tom Kruz tek završio snimanje sedmog dela iz franšize “Nemoguća misija” i uskoro treba da počne da snima osmi deo, tako se ne zna kada će početi snimanje njegovog filma u svemiru. A nove vesti kažu da njegov film ipak neće biti prvi sniman u svemiru već će to da urade – Rusi.

SAMO TO JOŠ NIJE PROBAO… NASA SAOPŠTILA: TOM KRUZ SNIMA FILM U SVEMIRU

Tom Kruz/Photo: pixabay/facebook
Tom Kruz/Photo: pixabay/facebook

Sky News nedavno je objavio kako je ruska televizijska stanica Pervij Kanal (Prvi kanal) pokrenula saradnju sa ruskom svemirskom organizacijom Roscosmos kako bi snimili film “Challenge” u sklopu koga bi glavna glumica bila poslana u ISS (Međunarodna svemirska stanica) i to već u oktobru ove godine. Kako se radi o letu u svemir tako je raspisana audicija pri čemu se nije tražila nužno profesionalna glumica već osoba koja fizički i psihički može da podnese put u svemir i snimanje na svemirskoj lokaciji. Tražila se osoba između 25 i 40 godina, teška između 50 i 70 kilograma, s maksimalnim obimom grudi do 112 centimetara. Uz to, ta žena mora da istrči jedan kilometar za manje od 3,5 minuta, otpliva 800 metara slobodnim stilom za manje od 20 minuta i skaće s daske u bazen sa visine od tri metra pokazujući pri tome zavidnu tehniku.

A TAMO NEGDE GORE, U SVEMIRU, NJIH DVOJICA U SKAFANDERIMA MAŠU GLAVAMA UZ AC/DC I BLACK SABBATH…

U petak je objavljeno da među hiljadama kandidatkinja odabrano 20 glumica koje su ušle u uži izbor da bi na kraju uloga pripala Juliji Peresild, 36-godišnjoj glumici koja je imala glavnu ulogu u filmu “Bitka za Sevastopolj”. Ona će glumiti ženu hirurga koja leti u svemir kako bi operisala astronauta koji je teško bolestan i ne može da čeka sletanje na Zemlju. Za reditelja je odabran 37-godišnji Klim Šipenko i njih dvoje lete 5. oktobra u svemir kako bi započeli snimanje filma. I on je morao da prođe strogi proces odabira s tim da njih dvoje u junu započinju posebne treninge koji uključuju centrifugalne i vibrirajuće testove, padobranstvo i let u avionu u bestežinskom stanju.

ISS je najveća svemirska stanica koja kruži svemirom, a prvu verziju lansirao je u novembru 1998. godine Roscosmos. Od tada, u njenom nadograđivanju učestvovale su američka, japanska, kanadska i evropska svemirska organizacija. Osnovna namena stanice je razvijanje  mogućnost za životom i radom u svemiru.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Gitar Art Festival počinje 1. juna - na sceni 40 Fingers, Vlatko Stefanovski, mladi talenti...

Next post

Đorđe Balašević dobio svoj park u Podgorici: Na dan kad je rođen, tu je posađen orah... a svuda su table s njegovim neprolaznim stihovima

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *