Direktor Rock & Roll Hall of Fame se brani: Ne mrzimo mi metalce… budite uporni i sačekajte sledeću godinu

0
30
Rock & Roll Hall of Fame/Photo: wikipedia.org, Andrew Hitchcock - Flickr
Rock & Roll Hall of Fame/Photo: wikipedia.org, Andrew Hitchcock – Flickr

Izvršni direktor Rock & Roll Hall of Fame Greg Haris pokušao je  da odbrani činjenicu da ponovo nijednog metal benda nije bilo u užem izboru za ulazak u ovu instituciju.

Pre dva dana otkriveno je da će Foo Fighters, Džej Zi i Tina Tarner biti u klasi primljenih u 2021. godini, zajedno sa The Go-Go’s, Kerol King i Todom Rundgrenom u kategoriji Performers.

Odluka je pala… Rock & Roll Hall of Fame, klasa 2021: Tina Tarner, Džej Zi, Foo Fighters, Go-Go’s, Kerol King, Tod Rundgren…

Međutim, Rage Against The Machine i Iron Maiden – za koje je potvrđeno da su u februaru bili u razmatranju za Rock Hall 2021. godine – nisu uvršteni na konačnu listu, što je iznova podstaklo razgovor oko izostanka metalaca sa ceremonije.

– Zanimljivo je, jer mi slavimo i metal – rekao je Haris za Audacy Music tokom nedavnog intervjua. – Proslavljamo sve oblike rock’n’rolla … Nominovali smo Maiden, nominovani su Judas Priest, Def Leppard…

Objasnio je da “više od 80 procenata nominovanih na kraju bude primljeno” u Rock & Roll Hall of Fame.

– Dakle, odgvoor je jednostavan – nastavićemo da ih nominujemo, stavljaćemo ih na glasanje i prenećemo to glasačkom telu – nastavio je Haris.  – Na ovogodipnem glasačkom listiću bilo je 16 umetnika. Jednostavno ne mogu svi da uđu.

Pol Stenli je bio u pravu… Rock and Roll Hall of Fame ne voli Iron Maiden

Haris je rekao da postoje neki “neverovatni bendovi” koji su “zaista vredni nominacije, zaista vredni razmatranja”, ali je ponovio da “jednostavno ne mogu svi da uđu”.

– Dakle, ove godine ih je šest. I uzbuđeni smo što možemo da vidimo šta donosi sledeća godina – rekao je.

Klasu Rock and Roll Hall of Fame za 2021. odabralo je glasačko telo koje se sastojalo od više od 1.000 umetnika, istoričara i članova muzičke industrije, kao i glas fanova na web stranici Rock & Roll Hall of Fame.

HL/Izvor: nme.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime