Home»Muzika»Japanski Premijeri & Vava objavili singl “Trembling Knees” sa albuma “New Green Cabaret”

Japanski Premijeri & Vava objavili singl “Trembling Knees” sa albuma “New Green Cabaret”

4
Shares
Pinterest Google+
Trembling Knees/ Photo: youtube.com printscreen
Trembling Knees/ Photo: youtube.com printscreen

“Trembling Knees” je drugi video singl s albuma “New Green Cabaret”, produkt višegodišnjeg zajedničkog rada Japanskih Premijera i Vlade Simcicha Vave.

Muzičko eksperimentisanje i lični doprinos svakog od učesnika napravili su odličnu celinu sastavljenu od deset delova, međusobno pomešanih, a istovremeno savršeno složenih instrumentalnih i vokalnih kompozicija.

Tekst pesme “Trembling Knees” napisali su Enver Krivac i Moris Mateljan, muziku zajedno potpisuju Krivac, Mateljan i Simcich, a vokal je Lorena Žuvić, inače i glavni vokal Japanskih Premijera.

Novi singl nastao je od Vavinih instrumentalnih eksperimentiranja jer je inicijalna ideja bila da se snimi instrumentalni album. Vremenom su ipak shvatili da neke kompozicije moraju da budu baš pesme. Inspiracija za stihove je bila pesma benda Genesis “Home By The Sea”. Izbor klavijatura bio je ključan za ovu pesmu i namjerno je takav. Baš zato da bi podsećao na onaj riječki zvuk osamdesetih godina.

– To je nekakva naša poluironična i poluprava posveta tom soundu – poručili su Vava i Japanski Premijeri.

Cover Design | Mladen Stipanović (SMART69) - Foto | Blagoja Pešić
Cover Design/ Mladen Stipanović (SMART69) – Foto | Blagoja Pešić

Posle dugogodišnjih priprema i razmena ideja između kolektiva Japanski Premijeri i gitariste Vlade Simcicha Vave, konačno je krajem aprila objavljen album “New Green Cabaret” (Dallas Records) koji predstavlja jedinstveni spoj elektronike i električne gitare.

Japanski Premijeri, riječki muzički kolektiv s jedanaestogodišnjim stažom, započeo je svoju karijeru gotovo slučajno nabacujući se raznim muzičkim idejama, što je uskoro preraslo u pravi studijski, a povremeno i živi projekt.

Do sada su objavili šest albuma i isti broj EP izdanja, isključivo na Bandcamp i YouTube platformama.

Cover Design | Mladen Stipanović (SMART69) - Foto | Blagoja Pešić
Cover Design/ Mladen Stipanović (SMART69) – Foto | Blagoja Pešić

Jezgro Japanskih Premijera čini autorski trio u sastavu Marin Juričić, Enver Krivac i Moris Mateljan, svi zaduženi za razne instrumente u konstantnoj potrazi za novim iskustvima i iznenađenjima.

Saradnja sa Vavom je bila samo povremena, ali onog trenutka kada su odlučili da zajedno snime album motiv se udvostručio pa su posle više od dve godine strpljivog rada uspeli da dovrše materijal.

“New Green Cabaret” je ravnopravno raspoređen između pevanih songova i instrumentalnih komada, a zanimljivo je da su svoje glasove albumu ustupile članice proširene muzičke porodice Japanskih Premijera – Petra Gržetić Fućak i Lorena Žuvić. Kao posebna gošća u pesmi “Eon Blues” se pojavljuje Iva Močibob iz grupe Turisti.

Limitirano izdanje albuma će se pojaviti na vinilu tokom godine, a za cover je bio zadužen Mladen Stipanović (SMART69), dok je fotografije uradio Blagoja Pešić. Producent je Enver Krivac, koji je ujedno pod pseudonimom JPTV i autor spotova za sve spotove s ovog materijala. Konačni mastering potpisuje Matej Zec iz studija GIS, Kastav.

Previous post

Bina na Temzi, vatromet, hologramski plesači... Coldplay se očigledno baš uželeli živih nastupa

Next post

Pixies dolaze na Taš 29. avgusta... ali 2022. godine

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.