Home»Kultura»Beogradski mesec fotografije… Otvaranje izložbe “Moda i strast” studenata Fakulteta za medije i komunikacije

Beogradski mesec fotografije… Otvaranje izložbe “Moda i strast” studenata Fakulteta za medije i komunikacije

4
Shares
Pinterest Google+

Izložba “Moda i strast“ studenata osnovnih studija departmana Digitalne umetnosti Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda biće otvorena u petak, 14. maja u 19:00 časova u Galeriji N.EON (Crnogorska 10).

Posle otvaranja svi zainteresovani će moći da posete izložbu svakog dana od od 17:00 do 21:00, do 20. maja.

Moda i strast, studenti FMK/ Photo: Promo
Moda i strast, studenti FMK/ Photo: Promo

U specifičnim okolnostima usled pandemije, u okviru kursa modne fotografije, studenti su bili primorani da ograničeno koriste studijske uslove uz aktiviranje dodatne kreativnosti, improvizacije i adaptacije. Predstavljene radove, pored žanrovski orijentisane modne fotografije, tematski dopunjavaju autoportreti i portreti u slobodnoj formi.

Lice i telo u metaforičnim i simboličnim pokretima odraz su specifičnosti vremena u kome se živi, a istovremeno i modnih stavova i odnosa.

Autori fotografija su Ana Stanojević, Andrea Ašanin, Angelina Kačunković, Balša Leković, Bojana Božičić, Isidora Dimitrijević, Jasna Mijušković, Julija Radosavljević, Luka Rajković, Marija Đorđević, Mina Davidovac, Olga Tomić, Sofija Ivanović, Teodora Arsić i Viktorija Đorđević. Kustos izložbe je Dragan Pavlović.

Moda i strast, studenti FMK/ Photo: Promo
Moda i strast, studenti FMK/ Photo: Promo
Previous post

Koncert Stefana Milenkovića i sastava Muzikon odložen za 30. maj

Next post

Pol Stenli je bio u pravu... Rock and Roll Hall of Fame ne voli Iron Maiden

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *