Home»Film»Odbačeni špijuni… Rade Šerbedžija snima seriju sa Gerijem Oldmanom

Odbačeni špijuni… Rade Šerbedžija snima seriju sa Gerijem Oldmanom

4
Shares
Pinterest Google+
Rade Šerbedžija/Photo: YouTube printscreen
Rade Šerbedžija/Photo: YouTube printscreen

Rade Šerbedžija, glumac sa ovih prostora sa najbogatijom internacionalnom karijerom, uskoro će početi snimanje serije u Londonu za Epl TV+ (Apple).

Kako je Šerbedžija otkrio za nova.rs, reč je o seriji “Slow Horses” (radnog naslova “Embankment”), adaptaciji špijunskih romana Mika Herona koga nazivaju Le Kareom 21. veka. Scenario je adaptirao Vil Smit, jedan od scenarista serije “Potpredsednica” (VEEP).

– Ja sam samo pročitao scenario za četiri epizode, u kojima ja igram. To je fantastično! Geri Oldman igra glavnu ulogu a ja imam sve scene s njim. Igram dvostrukog špijuna za koga su mislili da je jedno, a onda se ispostavilo da je bio nešto drugo, toliko je bio vešt – tajnovit je Rade.

Rade Šerbedžija: Politički sam angažovan, ali ne želim da komuniciram sa bilo kojom vlašću… mladi treba da menjaju region

Sem Oldmana i Šerbedžije, za sada je potvrđeno da u seriji glume i Džonatan Prajs, Kristin Skot Tomas, Saskija Rivs, Džek Louden, Kristofer Čang, Olivija Kuk, Kris Rajli…

Niz romana Mika Herona na kojima je zasnovana serija bavi se grupom odbačenih špijuna koji su završili u nemilosti MI5 zbog prljavih poslova. Njih predvode bivši “hladni ratnik” Džek Lemb (Oldman) i River Kartrajt (Louden) koji bi da bude novi Džejms Bond.

Rade Šerbedžija: Pa zamislite da sad svi uđu u Evropu… ko će onda na ovim prostorima zapovedati?

Kako javljaju strani mediji, snimanje je počelo u Engleskoj decembra prošle godine, a The Daily Mail je u februraru objavio i prve paparaco fotografije sa seta.

Serija će ukupno imati 12 epizoda, mada još nije potvrđeno da li je reč o jednoj ili dve sezone.

HL/Izvor: nova.rs

Previous post

Globalno vraćanje u normalu? U svetu se masovno kupuju ulaznice za koncerte i festivale

Next post

New Order objavili live album i film "Education Entertainment Recreation"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *