Home»TV»Preporuka»Voleli ste “Dark”… Spremite se za seriju “1899”, još mračniju i misteriozniju

Voleli ste “Dark”… Spremite se za seriju “1899”, još mračniju i misteriozniju

5
Shares
Pinterest Google+
1899/Photo: YouTube printscreen
1899/Photo: YouTube printscreen

Ljubitelji ste misterija? Voleli ste seriju “Dark”? Uplašili ste se da uskoro nećete gledati ništa slično? Ne brinite, Netfliks je nedavno najavio da je u pripremi novi projekat pod imenom “1899” i prema prvim informacijama već obećava.

Za sada je poznato da će serija imati osam epizoda koju će pratiti misteriozne okolnosti tokom putovanja imigrantskog broda od Evrope do Njujorka.

Putnike svih porekla i nacionalnosti ujedinjuju nade i snovi o njihovoj budućnosti. Kada otkriju drugi brod na otvorenom moru njihovo putovanje postaje zagonetka nalik na košmar koja povezuje prošlost svakog putnika mrežom tajni.

Producenti serije “Peaky Blinders” pod istragom… Snimali iako su znali da u ekipi ima kovid pozitivnih

Ono što je za sada, takođe, poznato jeste da će jednu od glavnih uloga tumačiti Emili Bičam.

– Ono što nas je zaista povezalo s ovom idejom je koncept stvaranja istinski evropske predstave sa mešovitom glumačkom ekipom iz različitih zemalja. U njenom srcu je pitanje šta nas spaja, a šta deli. I kako strah može biti okidač za ovo drugo – istakla je svojevremeno glumica.

Specifičnost ove serije, u odnosu na već viđene slične projekte, ogledaće se u tome što će je krasiti višejezičnost, odnosno glumci sa seta će govoriti maternjim jezikom. Teško je reći da li bi ova kreativna odluka bila zamisliva pre pet ili više godina, ali serije poput “Dark” i filmovi poput “Parasite” otvorili su vrata za kvalitetan sadržaj koji nije rađen isključivo na engleskom jeziku.


– Zaista je važno biti veran jeziku i kulturi. Nikada nismo želeli da imamo likove iz različitiv zemalja, a da svi govore engleski jezik. Želeli smo da istražimo ovo srce Evrope, odakle svi dolaze sa različitih područja i govore različitim jezicima, a jezik toliko definiše kulturu i vaše ponašanje –
istakao je Žantje Fris, jedan od kreatora serije.

Iako je “1899” prvi put najavljena tokom 2018. godine u periodu evropske migrantske krize i dalje nije poznato kada će serija biti dostupna gledaocima. Neke prognoze govore da bi to moglo da bude sledeće, 2022. godine.

Pojavio se prvi tizer za nastavak serije “Dexter”… Zadatak – ispraviti fijasko iz poslednje sezone

Iako o seriji trenutno ne znamo mnogo, ono što uliva poverenje da će i ovaj Netfliksov projekat biti kvalitetan i gledan jeste što iza “1899” stoje reditelji Baran Bo Odar i Žantje Fris, autori popularne serije “Dark”.

Kao prva nemačka serija na “Netfliksu”, od trenutka kada je prva sezona emitovana 2017. godine, “Dark” je brzo stekao planetarnu popularnost. Serija je kompletno nemački proizvod, a o njenom kvalitetu govori i to da su čak i oni koji ne vole misterije i naučnu fantastiku priznali da kada je reč o zanatu, estetici i glumi “Dark” nadmašuje gotovo sve što je ranije dolazilo iz Nemačke.

HL/Izvor: ekspres.net

Previous post

Glastonbury je otkazan ali... 49 999 ljudi u septembru dolazi na dvodnevni festival na Worthy Farm

Next post

Oskrnavljen mural Đorđa Balaševića u Novom Sadu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *