Home»Muzika»The Screaming Wheels objavili drugi video singl sa predstojećeg albuma “Istramental”

The Screaming Wheels objavili drugi video singl sa predstojećeg albuma “Istramental”

4
Shares
Pinterest Google+
The Screaming Wheels/ Photo: youtube.com printscreem
The Screaming Wheels/ Photo: youtube.com printscreem

Četvoročlani alternativni blues/rock sastav The Screaming Wheels iz Novigrada (Istra) predstavio je drugi video singl pod nazivom “Before the Sun”.

Pomenuti singl naći će se na predstojećem debitantskom albumu “Istramental” koji će biti objavljen 24. septembra za izdačku kuću Rock Svirke Records.

– The Screaming Wheels singlom “Before the Sun” vam može smrznuti dušu “do kostiju” svojim intezitetom, dok se ispod zvuka prijetnje i mraka nalazi vrlo hipnotična, pomalo jeziva ali ipak vrhunski i emocionalno odsvirana pesma što se dalo i očekivati – izjavio je član Blues kuće slavnih, Norman Biker.

Croatian Blues Challenge 2018 pobednici objavili su singl sa pratećim dokumentarnim videom koji prati put bend na International Blues Challenge 2019 u Memfisu uključujući i čuveni Flux studio gde je album miksovan.

single cover/ Photo: Promo
single cover/ Photo: Promo

– Pjesma govori kako prije sunca dolazi kiša, kako prije zabave dolazi patnja, prije grešnosti dolazi vjera, odnosno da su preispitivanja samoga sebe, rad i neodustajanje od snova neizbježni za sreću pojedinca i društva, kao i za samouvjerenost, empatiju i ostale pozitivne osjećaje. Jedino će na takav način društvo biti slobodno – kažu iz benda.

Produkciju pesme, snimljenu u novigradskom bioskopu i zagrebačkom Sound Station studiju, zajedničkim snagama uradili su Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet). Leo je bio zadužen za mastering, dok je miks uradio Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.

The Screaming Wheels/ Photo: Samir Cerić Kovačević
The Screaming Wheels/ Photo: Samir Cerić Kovačević

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u septembru 2018. godine, baš pre učešća na desetom Croatian Blues Challengeu, takmičenju koje je održano novembra iste godine u Puli.

Tamo su pobedili u kategoriji najbolji Solo/Duo izvođač, a u januaru 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memfisu.

Kritika i publika tada ih je proglasila “hrvatskom senzacijom”. Denis i Leo su prijatelji iz detinjstva i sarađivali su u brojnim bendovima i muzičkim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez.

Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, pa pored njih dvojice postavu čine još i basista Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.

Previous post

Ana Ćurčin & The Changes 28. maja u Domu omladine Beograda

Next post

FBI objavio dosije Kurta Kobejna sa izveštajima o teorijama zavere vezanim za njegovu smrt...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *