Home»Muzika»Homeland»Pažnja, pažnja mlade rokerke – Otvoren konkurs za novu generaciju Rok kampa za devojčice

Pažnja, pažnja mlade rokerke – Otvoren konkurs za novu generaciju Rok kampa za devojčice

4
Shares
Pinterest Google+
Autorka vizuala: Marica Bucek
Autorka vizuala: Marica Bucek/Autorka fotografije: Aleksandra Ignjatović

Peti Rok kamp za devojčice biće održan u avgustu ove godine u izmenjenom formatu – organizacioni tim, zajedno sa mentorkama posetiće tri grada u Srbiji i organizovati dnevne radionice uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Konkurs za novu generaciju biće otvoren od 10. maja do 10. juna.

Organizacionom timu Rok kampa bezbednost devojčica je na prvom mestu i iz tog razloga format ovogodišnjeg kampa je promenjen i podrazumevaće niz dnevnih radionica u Zrenjaninu, Užicu i Nišu.

U prva dva mesta kamp će se održati od 12. do 15. avgusta, dok ćemo treći grad posetiti u periodu od 19. do 22. avgusta (raspored radionica po gradovima biće objavljen tokom maja).

Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)
Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku.

Tokom četiri dana, učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje električne gitare, bas gitare, bubnjeva, klavijatura, kao i osnove snimanja i produkcije zvuka.

Tokom kampa biće oformljeno šest bendova, a poslednjeg dana u svakom gradu će umesto zajedničkog nastupa biti snimljena po jedna pesma svakog benda, pa će aktivnosti devojčica rezultirati finalnim video snimkom koji će biti predstavljen javnosti.

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom.

Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)
Rok kamp za devojčice/ Photo: Promo (AleX)

Kao i prethodnih godina, pored muzičkih, u okviru kampa biće realizovane i edukativne radionica, samo što će ovaj put one biti održane u online formatu (za prva dva grada u periodu od 9. do 11. avgusta, a za devojčice koje će muzičke radionice pohađati u trećem gradu od 16. do 18. avgusta).

Na kampu će gostovati i druge muzičarke i muzičari od kojih će učesnice moći da saznaju kako su izgledali njihovi muzički počeci, ali i da dobiju korisne savete o daljem napredovanju i radu.

Sve informacije o načinu prijavljivanja mogu se pronaći na sajtu Rok kampa za devojčice.

Za učešće na kampu muzičko obrazovanje devojčica nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta.

Posebno su dobrodošle devojčice koje žele da se bave rok muzikom, ali nisu imale priliku da to svoje interesovanje razvijaju.

Takođe, organizacioni tim posebno ohrabruje devojčice iz manjih mesta u Srbiji, udaljene od velikih gradova, da se prijave i da u svojoj prijavi označe najbliži grad.

Iza Rok kampa za devojčice stoji tim mladih i posvećenih žena Organizacije za promociju aktivizma OPA i Kolektiva mladih žena FEMIX, koji postoje već više od 10 godina i sarađuju sa velikim brojem organizacija, kolektiva i umetnica i umetnika.

Ovogodišnje izdanje Rok kampa za devojčice podržali su Mama Cash fondacija, Frida fondacija, Ministarstvo kulture i informisanja i UNESCO’s International Fund for Cultural Diversity.

 

Previous post

Bura oko Zlatnih globusa... Skarlet Johanson najglasnija: Njihovo seksističko ponašanje mora da prestane

Next post

Puriša Đorđević: Nagrada FEST-a me je prijatno iznenadila

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *