Beogradski mesec fotografije otvoren izložbama u Kući legata i Bioskopu Balkan

0
75
BMF/ Photo: Marijana Janković (uz dozvolu za objavljivanje).
Oglasi

Peto izdanje Beogradskog meseca fotografije otvoreno je u subotu, 8. maja izložbama u Kući legata i Bioskopu Balkan.

U Kući Legata samostalne izložbe imaju Dušan Kochol, Karolina Patos, Lorena Ros, Marija Ćalić, Matej Milenković, i Vladimir Živojinović, dok je otvorena i izložba “Novi talenti“ na kojoj radove predstavljaju Ljubov Rakšina iz Rusije, Maksim Matis iz Belgije i Kristina Sergejeva iz Rusije, kao i Nađa Repman. Samostalne izložbe u Bioskopu Balkan predstavljaju Stephanie Pistel, Ines d’Orey, Ivan Blazhev, Karsten Kronas, Klaus Pichler, Milan Marković, Miloš Nešić, Miloš Tomić, i Olatz Vazquez, uz grupnu kolekciju radova Made of Photos #2.

#BeogradskiMesecFotografije od 8. maja do 3. juna na 15 lokacija u glavnom gradu… Kuća Legata / Heritage House Bioskop Balkan

Posted by Headliner.rs on Wednesday, 5 May 2021


– Uprkos ovom teškom vremenu, mi uspevamo da organizujemo izložbe, i narednih nekoliko nedelja imaćete prilike da gledate ove sjajne fotografije. Kuća legata se trudi da u ovo teško vreme kultura opstane i da organizujemo dobre izložbe. Zahvaljujem se Davidu Pužadu, spiritusu movensu ove manifestacije koja traje već pet godina –
izjavio je na otvaranju Filip Brusić Renaud, direktor Kuće legata.

BMF/ Photo: Marijana Janković (uz dozvolu za objavljivanje).
BMF/ Photo: Marijana Janković (uz dozvolu za objavljivanje).

David Pužado osnivač Beogradskog meseca fotografije, obratio se prisutnoj publici i gostujućim umetnicima iz nekoliko zemalja rečima:
– Ovo nije bila laka godina, ni za koga od nas. Nažalost, morali smo da odložimo prošlogodišnje izdanje, ali istovremeno smo veoma zadovoljni što smo ove godine ovde, u ovoj predivnoj kući. Takođe smo prvi put i u Bioskopu Balkan. Na Beogradskom mesecu fotografije nećemo imati nijednu izložbu o situaciji sa Covidom ali, na izvestan način, ovaj festival smo posvetili svima koji su direktno bili pogođeni, ili čiji su bliski ljudi oboleli od ove bolesti.

BMF/ Photo: Marijana Janković (uz dozvolu za objavljivanje).
BMF/ Photo: Marijana Janković (uz dozvolu za objavljivanje).

U ponedeljak, 10. maja od 13:00 časova u RTS klubu biće otvorena izložba “Tako je talasao novi talas”, dok će od 17:00 časova u Kulturnom centru Grad svoje radove predstaviti Luka Cako na izložbi “Oči moje”.

Beogradski mesec fotografije je prvi put organizovan 2016. godine a ovogodišnje izdanje je peto po redu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime