Home»Film»Nikola Ðuričko na Festu: Nisam ja otišao iz Beograda i Srbije… samo sam karijeru  preselio u Ameriku

Nikola Ðuričko na Festu: Nisam ja otišao iz Beograda i Srbije… samo sam karijeru  preselio u Ameriku

5
Shares
Pinterest Google+
Nikola Đuričko/Photo: YouTube printscreen
Nikola Đuričko/Photo: YouTube printscreen

Film “Živ čovek” u režiji Olega Novkovića, a po scenariju Milene Marković prikazan je sinoć u Kombank dvorani u okviru programa Festa, a glumac Nikola Ðuričko koji igra glavnu ulogu u ostvarenju u susretu sa novinarima rekao je da u Srbiju mogu da ga vrate Fest i divni prijatelji.

U središtiu ostvarenja “Živ čovek” je beogradski roker i nekadašnji član kultnog benda “Sinovi” Igor Ðelić-Ðela, živi sa ženom Sunčicom, sa kojom ima dosta problema, ali i mnogo godina provedenih zajedno.

U haosu svakodnevnice, usled jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promeni svoj život.

SVEČANO OTVOREN 49. FEST… NAGRADE “BEOGRADSKI POBEDNIK” RADETU ŠERBEDŽIJI I PURIŠI ĐORĐEVIĆU

Odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu.

U filmu osim Ðurička igraju Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović

Nikola Ðuričko živi u SAD, ali je za potrebe predstavljanja filma “Živ čovek” na Festu, ipak došao u Beograd.

– Nikada ne pravim rang listu mojih uloga i filmova u kojima sam ih ostvarivao. međutim, nema sumnje da je ovo najveća uloga koju sam do sada na filmu ostvario, jer ona nosi ceo film. U tom smislu, imao sam veliki izazov da stvorim taj filmski lik, ali i mogućnost da ga u nijansama predstavim – kazao je Ðuričko i dodao da je lik kojeg igra u filmu “Živ čovek” zapravo trpni junak.

Nikola Đuričko, World War Z/printscreen
Nikola Đuričko, World War Z/printscreen

Poznati glumac je naglasio da su probe sa rediteljom pre snimanja filma bile poput čarolije.

– Glumci tu imaju vremena da istražuju, da osete kolege kao saradnike, da daju prave predloge.. .Pomogle su mi kolege mnogo u nastajanju ovog filma i sada je prilika da im se zahvalim – kazao je Ðuričko

NIKOLA ĐURIČKO: UBILA NAS JE KORUPCIJA, MORAO SAM DA ODEM ODAVDE

Na pitanje da li je otišao iz Srbije jer su mu dosadile ponuđene uloge za film i pozorište u Beogradu, Ðuričko je naglasio d tako nešto nikada nije izgovorio

– Gluma je moj posao… i bolest i strast.  U Srbiju uvek može da me vrati Fest, divni prijatelji, odsustvo korone… Nikada zapravo nisam otišao iz Beograda i Srbije, već sam samo karijeru preselio u SAD – kazao je Ðuričko.

Kako kaže njegov junak u filmu bori se da ne umre u duši.

– Biti živ čovek znači da radi srce. To je medicinska definicija. Sa druge strane, svako od nas mora da se potrudi da ne umre u duši.za različite ljude, različite stvari znače da su živi – kazao je Ðuričko.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Preminula Tauni Kitn, lepotica iz spotova Whitesnake i bivša žena Dejvida Koverdejla

Next post

Rok postavka, mediteranski zvuk... Đura i Mornari objavili album "More"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *