Home»Film»Disleksija nije prepreka… Pitajte Kiru Najtli

Disleksija nije prepreka… Pitajte Kiru Najtli

4
Shares
Pinterest Google+
Kira Najtli/Photo:: Domino Harvey in Domino
Kira Najtli/Photo:: Domino Harvey in Domino

Britanskoj glumici Kiri Najtli u šestoj godini dijagnostikovana je disleksija, zbog čega se tokom školovanja susretala s brojnim teškoćama.

Nosila je posebne naočare kako bi mogla što pravilnije i bolje da čita. Roditelji su joj zapretili da neće moći da se bavi glumom ukoliko se ne bude dodatno trudila i vežbala kako bi nadvladala svoj nedostatak.

VIDI TI NJU… KIRA NAJTLI OTKRILA SVOJ… NEOBIČAN I POMALO BIZARAN MUZIČKI TALENAT

Zbog toga ona veruje kako je zahvaljujući disleksiji postala tako dobra glumica kakva je danas. A već sa sedam godina je debitovala u televizijskoj seriji, a ubrzo i na filmu. Uprkos disleksiji dominirala je u amaterskim pozorištima, pa je njen talenat vrlo brzo zapažen.

Kira Najtli/Photo: Once Upon a Time promo
Kira Najtli/Photo: Once Upon a Time promo

– Kada bih dobila lošu ocenu ili ako bi zapustila školu i čitanje, roditelji bi mi odmah zabranili glumu – izjavila je glumica i dodala da je zbog ljubavi prema glumi istrajala u svemu i trudila se da zadovolji roditelje kako bi mogla da radi ono šta najviše voli.

Inače Kira Najtli je bila dubler Natali Portman na snimanjima “Ratovi zvezda, epizoda I” i tada ih zbog šminke baš niko nije mogao razlikovati, pa čak ni rođene majke.

HL/Izvor: radioaktivnikomarac

Previous post

10 najboljih stvari koje može da nas nauči rokenrol

Next post

Majls Kenedi blues baladom "Love Rain Down" najavio novi album "The Ides Of March"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.