Disleksija nije prepreka… Pitajte Kiru Najtli

0
182
Oglasi
Kira Najtli/Photo:: Domino Harvey in Domino
Kira Najtli/Photo:: Domino Harvey in Domino

Britanskoj glumici Kiri Najtli u šestoj godini dijagnostikovana je disleksija, zbog čega se tokom školovanja susretala s brojnim teškoćama.

Nosila je posebne naočare kako bi mogla što pravilnije i bolje da čita. Roditelji su joj zapretili da neće moći da se bavi glumom ukoliko se ne bude dodatno trudila i vežbala kako bi nadvladala svoj nedostatak.

VIDI TI NJU… KIRA NAJTLI OTKRILA SVOJ… NEOBIČAN I POMALO BIZARAN MUZIČKI TALENAT

Zbog toga ona veruje kako je zahvaljujući disleksiji postala tako dobra glumica kakva je danas. A već sa sedam godina je debitovala u televizijskoj seriji, a ubrzo i na filmu. Uprkos disleksiji dominirala je u amaterskim pozorištima, pa je njen talenat vrlo brzo zapažen.

Kira Najtli/Photo: Once Upon a Time promo
Kira Najtli/Photo: Once Upon a Time promo

– Kada bih dobila lošu ocenu ili ako bi zapustila školu i čitanje, roditelji bi mi odmah zabranili glumu – izjavila je glumica i dodala da je zbog ljubavi prema glumi istrajala u svemu i trudila se da zadovolji roditelje kako bi mogla da radi ono šta najviše voli.

Inače Kira Najtli je bila dubler Natali Portman na snimanjima “Ratovi zvezda, epizoda I” i tada ih zbog šminke baš niko nije mogao razlikovati, pa čak ni rođene majke.

HL/Izvor: radioaktivnikomarac

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime