Home»Muzika»Da li je ovo recept za preživljavanje… Berlin službeno proglasio noćne klubove kulturnim ustanovama

Da li je ovo recept za preživljavanje… Berlin službeno proglasio noćne klubove kulturnim ustanovama

4
Shares
Pinterest Google+
Klub, žurka/Photo: Pixabay
Klub, žurka/Photo: Pixabay

Berlin je uvek bio središte kulture i umetnosti kao i svih njenih oblika, a sada je odao priznanje noćnim klubovima po kojima je ovaj grad postao poznat u svetu i smatra se mekom tehno muzike, ali i generalno jednim od svetskih centara elektronske muzike.

Do sada je Berlin bio klasifikovan kao grad zabavnih događaja, a upravo je prepoznao značaj svojih noćnih klubova koji su od sada zaštićeni kao kulturne ustanove. Neki klubovi zbog tog statusa doslovno će se izvući iz problema u ovoj korona krizi pa će dobiti odobrenje za otvaranje svojih vrata u većem delu grada. A tu su svakako i poreske olakšice koje se automatski uvodi za sve kulturne ustanove.

ROKERI IZ NAŠEG SOKAKA… OVAKO SE TO RADI: NAJVEĆE BRITANSKE MUZIČKE ZVEZDE POMAŽU KLUBOVIMA I LJUDIMA “IZA SCENE”

Predlog je donesen skoro pa jednoglasno u prosšle srede, a potom je predstavljen i usvojen na Bundestagu. Upravo noćni život u Berlinu zaslužan je za oko 3 miliona turista godišnje i jednu i po milijardu prihoda lokalnoj ekonomiji. Tako se brine o kulturi svog grada i države, ali teško je očekivati da će još neko u Evropi krenuti stopama Berlina.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

Australijski političar u kampanji koristio legendardnu pesmu Twisted Sister, sad mora da plati 1,2 miliona dolara zbog kršenja autorskih prava

Next post

Preminula Tauni Kitn, lepotica iz spotova Whitesnake i bivša žena Dejvida Koverdejla

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *